Motorun İçini Açacaklar Yardım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar arabam Kmrede 330 - 350 binlira yakıyor buradaki ustaya göre ki servis ustası değil 260 - 230 arası yakmalı diyor motoru açıp pistonları Vs.. falan temizleyecekler ondan fazla yakıyormuş bu doğrumu doğruysada motorun açılması iyimidir kötümüdür. arabam 150 binde 2000 astra g

Bende Vectra B 1996 2000cc var
km de 330 bin yakıyor benzinde

Arkadaşlar arabam Kmrede 330 - 350 binlira yakıyor buradaki ustaya göre ki servis ustası değil 260 - 230 arası yakmalı diyor motoru açıp pistonları Vs.. falan temizleyecekler ondan fazla yakıyormuş bu doğrumu doğruysada motorun açılması iyimidir kötümüdür. arabam 150 binde 2000 astra g

:eek: sakin oyle bisey yaptirayim deme..bu yontemler eskide kaldi..artik carbon clean denen bi sistem var..aracina gidip carbon clean yaptir, ben 30 bin km'de bir yaptiriyorum ve faydasini inanilmaz goruyorum..300 bin yakarken bu rakam 250 bin lere iniyo..carbon clean ne dersen, aracinin enjektorlerine bir makina baglanip aracin calisir durumdayken ilac veriliyo, bu esnada subaplarin, subap yuvalarin, enjektorlerin ve pistonlarin kurumdan ve karbondan (benzin zamanla parcalarin uzerinde karbona donusur ve yapisir kalir) ariniyor, aracin galeriden ilk ciktigi gunku gibi seri ve atak oluyor hemde daha az yakarak..

ayrica aracinin hava filtresi, bujiler ve motor yagin ne durumda? kac bin km'de bir degistiriosun bunlari?

Ben ankaradayım Carbon Cleanı adam akıllı bilerek uygulayan bi yer önerebilirmisiniz özelden

daha önce hiç , yada düzenli carbonclean uygulanmamış 80.000 - 100.000. km deki araçlara uygulamayın.
piston ve gömleklerdeki aşınmış yerlere dolan benzin kurumları dolgu işlevi görmektedir , carbon clean bu kurumları temizleyince ateşleme odasındaki patlama esnasında ortaya çıkan ve aracı yürüten basınçta kaçaklar olabilir , yani performans artışı ve yakıt tasarrufu derken daha büyük kayıplarla karşılaşabilirsiniz.
diyor bazı carbon clean yapan servisler , banada mantıklı geldi yazıyorum.
bende zaten bosh yetkili serviste yaptırdım ya benim ki temizdi yada ben bir fark anlamadım.

ben gecen hafta p.tesi gunu ızmır bosch servısınde carbon clean yapırdım ve arabam 258000 de, işlem sonrası bujılerın takıldıgı yerden arabanın kompresyonunu olctuler ve 200 (birimini bilmiyom) oldugunu ve motorda hıc kacak olmadıgını soyledı. yani oyle 80.000 - 100.000 ayrımı yapmamak lazım.

arkadaşlar benim yaşadığım şehir küçük bir yer. yani evle iş arsı birbuçuk km arabayı çalıştırıyorum işe gidinceye kadar 2. vites bilemedin iyi ihtimal 3.vitesde gidersin. kışın ölçmüşdüm 35 YKR yakmışdı. (1.6) bana fazla geldi fakat diger marka arabalarada sordum genelde bu civarda yakıyormuş. uzun yolda 18 YKR yakıyor (Klima kapalı)

Sizce nasıl ?

arkadaşlar benim yaşadığım şehir küçük bir yer. yani evle iş arsı birbuçuk km arabayı çalıştırıyorum işe gidinceye kadar 2. vites bilemedin iyi ihtimal 3.vitesde gidersin. kışın ölçmüşdüm 35 YKR yakmışdı. (1.6) bana fazla geldi fakat diger marka arabalarada sordum genelde bu civarda yakıyormuş. uzun yolda 18 YKR yakıyor (Klima kapalı)

Sizce nasıl ?

bence çok yakıyor bende 97 cd 2000 var 300 bin lira yakıyor

Arkadaşlar benim arabanın kataloğunda 100 kmrede şehir içi 10,1 litre şuan benzin 3 ytl burada yani arabam 300 bin yakmasılazım normalde burası rakım yönünden yüksek olduğundan 320 civarı yakması normal bence ama ustalar 260 gibi iddalı bir laf diyince şaşırdım 15.000 km önce corbon clean yaptırdım hava filtresi yağ yağ filitresi bujiler ve extra benzin katkısı ve yağ katkısıda kattırdım onlara göre hala düşmediyse 260 binlere carbon clean temizleme gücü yetmiyor yani çok kurum bağlamıştır diyorlar ama ben açılmasını mantıklı bulmuyorum niye derseniz çünkü arıza lambası falan yanmıyor birde ben şehir dışı tam 4 kere ölçm sonucu kmrede 1.75 yeni kuruş yakıyor buda 5,5 litre ederki 100 kmrede bana göre çok güzel yani sorun gözükmüyor ama şehir içi neden fazla oluyor saygılarımla ....

Aracın yağ yakmıyorsa conta yakmamışsa yada motorun gerçekten bir problemi yoksa sakın elletme söylediğin çok abartı bir tüketim değil lpg taktır aracına tüketim yarıya düşsün. Ama motora falan elletme bence daha 150.000 deki araç için.

Geri