Motorun Çalışma Sesi

Bayram AKTÜRK

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,
2007 model vectra c kasam 1.6 confort aracım var. Aracımın motoru sanki dizelmiş gibi çalışıyor. Özel bir servise gittim. Servisçi aracımın PUSVAL ( İtici )' lerinde bir sorunu olduğunu söyledi. Bu arızanın aracın iticilerinden kaynaklandığı konusunda tam tatminkar olmadım. Bu arızanın büyük oldunu ve pahalıya maal olacağını söyledi ( 550-600 TL Arası ). Bu konu hakkında bigisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim.

Herkese mutlu OPELLİ günler

ses aşırı fazla değilse triger sesidir,astra gler de böyle çalışıyor

Aracım 2 ve 3'üncü viteste hızlanırken benden de ses geliyor ve bende merak ediyordum. Triger neden bu şekilde ses çıkartıyor peki? Düzeltmenin bir yolu yok mu? :sorry:

hocam çok basit kaçacak ama motorun yağ seviyesine bakmanı tavsiye ederimmm

hocam çok basit kaçacak ama motorun yağ seviyesine bakmanı tavsiye ederimmm

Evet aslında mantıklı. Çünkü Motor yağının değişimine 2000-3000 KM falan kaldı. Bir kaç bin KM öncesinde böyle bir ses yoktu dikkatimi şimdi çekti.
Teşekkürler. Bir deneyeceğim. :good:

Hocam once motor yag sevıyesıne bak eksıltmıs olabılır bellı sevıyenın altına dusunce ıtıcıler yag ıle dolmuyor seslı calısıyor yanlış hatırlamıyorsam. Bu arada bu yaza dogru bendede oldu bole bır ses banada 3 usta ıtıcı dedı bende yagda tamdı. o zaman ıtıcılerın mekanık olarak bozulmuştur dedıler ok dedım sonra orta yasta bır ustaya daha gotureyım dedım son kez adam bujıdende yapabılecegını soyledı benzıyormus seslerı. açtı baktı gercektende bır bujının sermagı catlamıs sanırım tıtrestıkce ses yapıyor degıstırdı bujılerı ses kesıldı. Itıcıler cabuk bozulmaz 150 bınlerde olabılır bazen pıs yagda tıkıyormus. az daha verecektık 250 ıtecege 100 150 de ıscılık olurdu galıba. ust kapagın ustunden acılarak degısıyor onlar tabı tırger kayışlar ve egzantrıklerınde cıkması lazım sanırım.
yaga bak tam sa ya mekanık olarak bozulmustur yada pıs yag tıkamıstır ıteceklerdeyse problem.bendekı gıbı baska seyde olabılır.... Genc ustaları tercıh etme yaşlılara gıt sanayıde

Hocam once motor yag sevıyesıne bak eksıltmıs olabılır bellı sevıyenın altına dusunce ıtıcıler yag ıle dolmuyor seslı calısıyor yanlış hatırlamıyorsam. Bu arada bu yaza dogru bendede oldu bole bır ses banada 3 usta ıtıcı dedı bende yagda tamdı. o zaman ıtıcılerın mekanık olarak bozulmuştur dedıler ok dedım sonra orta yasta bır ustaya daha gotureyım dedım son kez adam bujıdende yapabılecegını soyledı benzıyormus seslerı. açtı baktı gercektende bır bujının sermagı catlamıs sanırım tıtrestıkce ses yapıyor degıstırdı bujılerı ses kesıldı. Itıcıler cabuk bozulmaz 150 bınlerde olabılır bazen pıs yagda tıkıyormus. az daha verecektık 250 ıtecege 100 150 de ıscılık olurdu galıba. ust kapagın ustunden acılarak degısıyor onlar tabı tırger kayışlar ve egzantrıklerınde cıkması lazım sanırım.
yaga bak tam sa ya mekanık olarak bozulmustur yada pıs yag tıkamıstır ıteceklerdeyse problem.bendekı gıbı baska seyde olabılır.... Genc ustaları tercıh etme yaşlılara gıt sanayıde

Öncelikle Bilgiler için Teşekkürler,
Peki bu tıkanmış olan pis yağları nasıl değiştirebiliriz? Yağ değişimi yapıldığı zaman kendiliğinden gider mi acaba.
LPG'li aracımda bujilerin değişimi bir işe yarar mı bu konuda?

ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Pis yağdan kaynaklanıyosa yağı değiştirmemiz yeterli olur mu? sizce.

Pis yagdan kaynaklaniyorsa yeni yag problemi cozmuyor sanirim. bende bu ses oldugunda nasil halledilebiliri web ten baktim bir kac kisi yazmis. ya sokulup tiner veya benzinle temizlencek yada motor tremizleyici bir takim sivilar ile motor calistirilip yagi alinip yeni yag koyarak ses giderilebiliyor sanirim. bende ses buji seramiginden geliyordu degistirmek sesi kesti ama sizdeki baska birsey olabilir yada gercekten iticilerden ses geliyordur iyi bir ustaya baktirin sanayide sesler karisiyor bazen. Sonra sesi kesicez diye bir suru sey satin aliniliyor bulana kadar. Bujilerin iticilerle bir alakasi yok bu arada. Itici probleminden en iyi cozum yeni takimla alip degistirtmek komple masraf 400 civari olmas lazim,,,,,

Arkadaşlar merhabalar,
Aracımın sorununu refaranslı olarak gittiğim özel bir servis halletti. Aracın monifold kısmında havalandırma levhaları varmış. O levhalardan biri yerinden oynamış ve o ses yapıyor muş. Gerçekten şuanda arabamın çalışmasında her hangi bir problem yok. Gayet iyi ve normale döndü. Bana maliyeti ise 150 TL oldu.

Geri