Motordaki zorlanma?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sanırım hava filtresi tıkalı ama size bir sorayım dedim genede şimdi arabanın durduğu mekan tamamen partükül dolu yani kalüfer yakıtının tozu içerisi 2 gün kalsa hemen her yerde oluyor zaten şimdi araba çok hantallaştı kalkarken falan arabayı zorlamaya başladı sizcede hava filtre tıkanmış olabilirmi yoksa başka bişeymi var yorumlarınız için şimdiden teşekkürler....

abicim bunu buraya yazdığı sürede bakabilirdin havafilitresine ki büyük ihtimalle motorun hava alımıyla alakalı bir olaydır yada ateşleme.

Ben açamıyordum üstünde bağlatılar falan var bişey olur diye açamamıştım dün bi arkadaş açtı baktım tertemizdiz az bi toz vardı ama anlam veremedim araba kalkarken çok zorlanıyor ateşlemede bisorun olsa motor ikaz vermez mi? Mesela pistonun birisi çalışmazsa falan motor arızası yanarmı acaba yerim kötü sanayiye 20 km uzaklıktayım ondan her zaman sanayiye gidemiyorum peki bu havayı filtreye getiren boruda bi tıkanma falan olabilirmi...

Ben açamıyordum üstünde bağlatılar falan var bişey olur diye açamamıştım dün bi arkadaş açtı baktım tertemizdiz az bi toz vardı ama anlam veremedim araba kalkarken çok zorlanıyor ateşlemede bisorun olsa motor ikaz vermez mi? Mesela pistonun birisi çalışmazsa falan motor arızası yanarmı acaba yerim kötü sanayiye 20 km uzaklıktayım ondan her zaman sanayiye gidemiyorum peki bu havayı filtreye getiren boruda bi tıkanma falan olabilirmi...
debraj balatası veya ateşleme sistemi ile yakıt filitreleriden de olabilir.Ona benzer sorun vardı buji kablolarından çıktı arıza lambası da yakmıyor.

Alakası varmı bilmiyorum ama arabayı mesela kalkarken 2 ye atarken falan silkeliyor arada sırada sanki debriyajdan birden çekersin onun gibi acemi insanların yaptıkları gibi onun baskı balatasıyla bir ilişkisi olabilir ama denediler arabayı yokuş yukarı canavar gibi çıktı diye bilirim bişey yok dediler sadece debriyaz sert onun içinde değişmedim baskı balatayı ama sanırım buji kablolarından olabilir ona baktıracam çünkü bazen arab çok seri oluyor bazende aynı yolda çok hantal belki buji kablosunda sorun varsa o yapabilir dediğin gibi

Geri