motorda gelen ses

yok mu arkadaşlar başka fikri olan?
yada manifold'un maliyeti hakkında bilgisi olan?

birde manifold'da çatlak olup olmadığın dışardan gözle kontrol edebilirmiyim?

yok mu arkadaşlar başka fikri olan?
yada manifold'un maliyeti hakkında bilgisi olan?

birde manifold'da çatlak olup olmadığın dışardan gözle kontrol edebilirmiyim?

evet dışardan görülebiliyor benkide çatlak :mad:

nerdedir bu manifold??
diyelim ki gerçekten manifold çatlak, bu şekilde kullanmanın zararı ne?

yardım lütfen ustalar,
motor bilgini yaz dediniz yazdım işte!

manifold çatlaksa bi güç kaybı alması lazım sanırım. çünkü fakir karışım oluyor. fazla hava+ az yakıt yani. çekişte bi problem olması lazım.

bence motorun ısınmaından kaynaklanan bir ses olabilirmi (bilip bilmeden yazıyoz ama yardımcı olabilmek icin)

manifold çatlaksa bi güç kaybı alması lazım sanırım. çünkü fakir karışım oluyor. fazla hava+ az yakıt yani. çekişte bi problem olması lazım.

çekişte falan hissedilir bir performans farkı yok.

pek manifold çatlak olsa, motor ısınınca ses kesilir mi? şimdi bu takıldı aklıma!

Manifold çatlak ise arabanın motoru ısındıkça bu ses gider.İlk 2-3 dk o sesi duyarsın.Çıt çıt çıt diye bir sestir.Hatta dizel motorların çıkardığı sese çok benzer.
Çekişte hissedilir bir fark olduğunu bende sanmıyorum.Geçenlerde tamircime sordum ne kadar tutar diye.orjinal GM marka manifold 340 ytl dedi.Yerli olanı ise 160 ytl imiş.Bakalım.Arka lastikleri değiştikten sonra inşallah ilk işim manifoldu değiştirmek olacak.

Manifold çatlak ise arabanın motoru ısındıkça bu ses gider.İlk 2-3 dk o sesi duyarsın.Çıt çıt çıt diye bir sestir.Hatta dizel motorların çıkardığı sese çok benzer.
Çekişte hissedilir bir fark olduğunu bende sanmıyorum.Geçenlerde tamircime sordum ne kadar tutar diye.orjinal GM marka manifold 340 ytl dedi.Yerli olanı ise 160 ytl imiş.Bakalım.Arka lastikleri değiştikten sonra inşallah ilk işim manifoldu değiştirmek olacak.

yuh, pahalıymış baya be yaw!
sanada geçmiş olsun kardeş
benimki inşallah başka bişey çıkar.

Geri