Motora yazilim yukleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maslan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maslan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaslar bugun eski kasa bir dizel astra araca bindim aracin gidisi baya hosuma gitti 3. Viteste patinas atiyordu sebebi ise motora yukledigi bir yazilimmis fakat dikkatimi ceken arac 3-4 bin devirlerde kara duman atiyordu buda turboya cok yuklenilmesinden kaynaklaniyor gibi bir sey dedi sizce bunu kendi aracima yaptirsam yarari zarari nedir tavsiye edermisiniz yaptiran arkadaslarimiz var mi aramizda yapan usta tanidik oldugu icin uygun fiyata yapicakmis

Ynt: Motora yazilim yukleme

Sponsorumuz odak dynamics ile bu konuyu gorusun.
Yazilim abartiya kacmazsa fazla zarari olacagini sanmiyorum.
Ama fazla beygir kazanmak icin yapilan yazilimlar ilerde sikinti cikarir.

Kara duman atan yazilim yaptirirsaniz once cevreye ve insanlara sonra arabaniza zarar verirsiniz. Kara duman atmayacak sekilde soft bi yazilim yapip aracinizi surekli sıkıştirmadiginiz surece uzun vadede dahi sıkıntı yasayacaginizi sanmiyorum.

Ynt:

Sanirim bu yazilim olayi motordaki siniri aciyor fazlaya kacarsa duman atiyor motora zarar veriyor az acarsa beygir yukseliyor asiri zarar vermiyor peki bunu ayarlamak kuracak kisinin elinde mi yoksa yazilimlar hazir haldemi oluyor kuracak kisi bana 100 dolara aliyoruz yazilimi siteden fln demisti

Kara Duman iyiye işaret değil. Tavsiye etmem hocam.

Ynt:

Tesekkurler arkadaslar yorumlariniz ve arastirmalarim uzerine yaptirmamaya karar verdim

Gerek yok bence...

özellikle motora etki edecek uygulamaları çok sağlıklı bulmuyorum aracınızın ömrünü kısaltır olmadık masraflara neden olur.

Her yazılım zararlı değildir, ayarında yapmak lazım. Aracı 100binlerce km kullanmayı düşünmüyorsanız bir sıkıntı yaşamazsınız. Bunu dememin sebebi aracınızın motoru 200-300bin km gidecekse bunu kullanımınıza bağlı olarak bir miktar kısaltabilir. Siz arabayı 200-300bin km kullanmayı düşünmüyorsanız sizdeyken sorun olmaz :D
soft bir güç için box öneririm.
http://www.odakdynamics.com/performans/dieselbox/opel-box/diesel-box-tuning-astra-j-13-cdti

Geri