Motor Yıkatma ve..........

nanotechmilas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Hafta Sonu Havanın en sonunda güneşli olması sebebiyle hemen aracımı götürdüm yıkamacıya neyse efendim sıra bana geldi hazır araba yıkanmışken motoruda yıkatyım dedim önce akü ve beyin gibi önemli yerler gerekli şekilde kapatıldı biz genelde naylon torba kullnıyoruz sonra würt marka kontak spret ile diyer her yer spreylendi nerdey bir kutu kadar sonra sıcak su ve ve özel yıkama maddleri ile yıkandı. sonrada arabam yıkandı
gelelim soruna arabayı çalıştırdım bir baktım ototmatik şanzıman göstergesindeki tüm ışıklar yanıyor vitese takayım dedim bir vurduruyorki akıllara zarar neyse dene yapalım dedik araç bi yığılıyor bir kalkıyor vites kafasına göre büyüyor küçülüyor baya bi sürdü ama bu arabada arabada şuan düzeldi ama motor bağırmaya devam ediyor ve deli gibi bir titreşim var insanın ayaklarının altı kumcuklanıyor

Yıkatmamak en iyisi. Zaten sensöre boğulmuş araç. Hangi birini kapatacaksınki? En temizi nemli bir bez ya da sünger ile elinin ulaştığı yerleri silmek. Geçmiş olsun.

şu soğuk havalarda yapılacak iş mi? neyse zamanla düzelir kanaatindeyim. havalar iyi olsa yeterince kuru sorun düzelir diyeceğim ama donma yaparsa sorun büyür gibime geliyor. gerçi havalar 5 derece civarı. şimdi yapacağınız en güzel şey aracı bir süre kullanmamak.

Bende 1 ay önce şuanki arabamı aldım,özellikle abs istedim ve aldığımda denedim,çalışıyordu.Neyse aracı teslim aldıktan sonra abs lambası yandı ve hala sönmedi.Sebebi ise satan adam güya bana güzellik yapıp motoru yıkatıp teslim etmiş,netice itibarıyle beyin su aldığından artık abs çalışmıyo...Ya tamir yada çıkma beyin..

defalarca dedik motoru yıkatmayın diye, bende yıkattım cebımden 500 milyon para çıktı yaşattığı sitresse ömrümden 1 yıl çalmıştır diye düşünüyorum

bende yıkatmama traftarıyım ..sizin aracınız büyük ihtimalle bir yerlerden şasi yapıyor .su almış ve iletkenlik görevi yapıyor .

Olan olmuş artık, geçmiş olsun. Kaloriferli bir otoparkta tutmanız faydalı olabilir, kompresörle ulaşabildiğiniz yerlere hava tutabilirsiniz.
Aynı şeyi geçen bir arkadaşım yapmış üstelik aracı uno ve elektronik aksam yok, tabii yıkanırken direk basmışlar suyu, sonuç distibütor ile birkaç parça değişimi :D

arkadaşım bujiler suya boğulmuştur.benim başıma geldi daha önce.bujilerin olduğu yeri hava komprosörü ile iyce kurut.

bana kalırsa kurumasını veya kendiliğinden düzelmesini beklemeyin...hemen tanıdığınız bildiğiniz bir servise başvurun ve tech2 ile hatalı sensöre v.s. aksama yönelik bir çalışma yapın..geçen yağmurlarda arkadaşıma ait boranın yoğun suda kullanılmasından dolayı şanzıman elektroniği hasar gördü ve sapıttı...en azından bu hali ile kurtarılabilir eğer sorun su kaynaklı ise..bu şekilde kullanmanız aracınıza büyük eziyet olacak ve onu yoracak farklı arızalarında çıkmasına sebeb olacaktır.

Arkadaşlar araç sanzıman kısmı düzeldi ama sorun su bnm aracım şanzıaman revizyon edildi ve zaten bir sıkınıt var.... peki su aldıktan sonra şase olduğu kesin ama neden motor veya şanzıman zırıltı yapıyor ve ayaklarımı kaşındıracak kadar bir vibrasyon yapıyor şuan herşey düzeldi ama sanki 2 metal biryere sürtüyor gibi ve araçta zaten çekiş düşük

Geri