motor yıkamaya hayır

o aracın ecusu mutlaka acıktadır korumada yapılmadıysa yada bırseyle kapatılmadıysa bozulması muhtemelen servıste olsa cok dıkkat etmıyor boyle seylere ben yıkanmaması taraftarıyım onun yerıne bır sprey var onu sıkıyorlar herseyı asagı ındııryor ustuen bıdaha sıkınca yaglı gıbı tertemız oluyor

o aracın ecusu mutlaka acıktadır korumada yapılmadıysa yada bırseyle kapatılmadıysa bozulması muhtemelen servıste olsa cok dıkkat etmıyor boyle seylere ben yıkanmaması taraftarıyım onun yerıne bır sprey var onu sıkıyorlar herseyı asagı ındııryor ustuen bıdaha sıkınca yaglı gıbı tertemız oluyor

nasıl yıkıyorlar bilmiyorum ama arabanın kontağı hiç çevirmeden önceki halinden daha temiz duruyor. belki de senin dediğin spreyle yapıyorlar, bilmiyorum. çünkü dediğin gibi yağlı gibi oluyor. epey bi süre toz vs tutmuyor. eğer öyleyse yıkatmayım ben yaw, buluruz bi yerden o spreyi :D

Lpg li olmasa bile su ile motorun yıkatılmaması gerektiğini duymuştum.
Yahu kardeşim bu yıkamacılar bilmiyormu tazyikli su ile motor yıkanmayacağını.5 ytl fazla alacağız diye basıyorlar suyu.

Bildigim kadariyla motorun tazyikli su ile yikanmasindan bile kotu olani, yikamadan sonra kapotun kapatilmasi. Motor yikandiktan sonra motoru calistirip 1 saat kadar acik kapotla beklenip, buharin komple cikmasini beklemek gerekiyor. YOksa o buhar iceride dolanip duruyor, suyun bile giremedigi elektrip tesisatini mahfediyor.

mazot

yıkatacaksan ya mazot yada benzinle yıkat.

yıkatacaksan ya mazot yada benzinle yıkat.
arkadasım mazotla yıkatılmaz
mazot bır hazne ıcınde zerk edılır motorun tum vucuduna
daha sonra sıcak su ıslemı yapılır
ayrıca benzın yanıcı oldugundan cok tehlıkelıdir lutfen boyle bılgıler vermeyın...

en güzeli alcaksın eline üslubuyu silceksin motoru.ben onu bilirim.hiç bir yıkamacı sahibi kadar kıymet bilmezz

astra bor gercekten geçmiş olsun...malum ekonominde yıkım ya.. bir kendimi senin yerine koydum.. ama kim ne derse desin bu arabalar iyi şeyler ...sadece kişnetmeyi bilmek gerekiyor..( at sahibine göre kişner deyişi) ama sadece sahibi değil tamircisi, yakıt aldığın yer ve tabiki yıkattığın yer..eminim oda garibin birisi ama hatasının bedeli ödemesi lazım..3 kuruş alacam diye riski göze almamalı yada işini iyi yapmalıydı..

şu sprey meselesine kafam takıldı nerden buluruz bu spreyi bizde temizleyelim motoru tertemiz olsun

Geri