motor yıkama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

senex

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
çok sık aracın motorunu yıkamak motora ya da elektrik ve elektronik devresine zarar veriri mi? Yıkama yaparken sadece basınçlı su mu yoksa başka kimyasallar kullanılır mı? ilginiz için teşekkürler:good:

önce motora bir ilacı sıkıp 20 dk falan bekletiyorlar sonra basınçlı suyla yıkıyorlar sonuç sıfır görünümlü bir motor, su almasada, basınçlı su bazı parçaların içinde buhar yaparak sorunlara yol açabiliyor.
Ben bugün motoru önce nemli bir bezle temizledim ardından mazota batırılmış bir bezle hertarafını hatta kaputun iç kısmını iyicene sildim sonuç yine sıfır görünümlü bir motor, ve yarım saatimi bile almadı bu işlem... ama sildikten sonra motor kaputunu kuruması için bir süre açık bırakmakta fayda var kaş yaparken göz çıkartmayalım

Basınçlı su ile kesinlikle motor temizliği yapmayın.
motor temizliğinde ilaç kullanılıyor, arkasından da tazziksiz bir su ile durulanıp, kurumaya bırakılıyor.

Basınçlı su kesinlikle motora zarar verir.

Basınçlı su ile kesinlikle motor temizliği yapmayın.
motor temizliğinde ilaç kullanılıyor, arkasından da tazziksiz bir su ile durulanıp, kurumaya bırakılıyor.

Basınçlı su kesinlikle motora zarar verir.
tamamen doğru:alkis: :good: :pon:

teşekkürler

valla verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim çok faydası oldu

Basınçlı suyun bir dezavantajı da kullanmayı bilmeyen elemana denk gelirseniz radyatörü parçalayabiliyorlar. çünkü radyatör dilimleri kılcal olduğu için en ufak darbede kırılmalara sebep olabiliyor .

Sonax ta 40 Ytl diye okudum geçenlerde.. güvenebilirmiyiz böyle yerlere? yaptıran arkadaşlar elbet vardır..

sonaxa güven arkasında marka var sonuçta :)

kesinlikle marka olan yerlere güvenilmeli tatile gittiğimde bende king otoya götürüp temizleteceğim

normal suyla bile yıkanmasını tavsıye etmıyorum!! sadece silenecek

Geri