Motor Yaği Katkisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mdellal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
borlu katkı Motorsilk

sismik' Alıntı:
arkadaşlar ben arabama bor katkılı olanı koydum "nnt bor power" . koyduktan sonraki gözlemlerim
* hararet azaldı-- daha önce şehir içinde dur kalklarda yükseliyodu şu an orta kademenin üstüne çıkmıyor.
** motor sesi azaldı -- herhalde sürtünmeyle ilgili bişey olsa gerek.
*** Yakıt ekonomisine bi katkısını görmedim.

bence kullanılabilir bir ürün . Bu benim kullanıcı olarak görüşüm teknik olarak bilemem tabiki.

Bende bor katkılarını öneririm. diğerlerinden uzak durun derim. nedeni zararı olacağından değil sadece verdiğiniz paraya değmeyeceğindendir. Motorsilk ise bor katkısı olarak bence çok iyi. Daha sonra kullanım tecrübelerimi aktaracağım.
Yeni aldığım araca da alır almaz motorsilk koydum.(vectra 2,0 cd 1998)

dejaay' Alıntı:
Ne kadar zamandır "Bor" katkılı yağ kullanıyorsun. Çünkü bu yağın sonuçlarını kısa bir sürede görmek zor. Yani daha önce hiç denedin mi "bordan önce şu km'de şu kadar benzin gidiyodu.Şimdi bu kadar benzin gidiyo."
yok açıkcası denemedim koyalı 1000km falan oldu ama zaten yakıt ekonomisi zamanla olur deniliyor kılavuzunda . Belki zamanla olur . :D

Ben internetten sipariş vermiştim bugün geldi. Yarın yağ ve yağ filtresini değiştireceğim. NNT BOR POWER ide koyacağım bakalım neler olcak ama 14 senelik TOROS'a etkisi olur mu bilmem ama araba hor kullanılmadı. Bakıp görcez. Ak koyun kara koyun. Ancak bu nanoteknoloji gerçekten hayatımızı çok ama çok değiştirecek(Her alanda)

mdellal' Alıntı:
Arkadaşlar benim sorum şu olacak :
Bugün sanayide bi yerden 10 ytl ye motor yağı katkısı aldım(Duble Up-Lpg li araçlar için) Yine de bi ustama danışayım diye düşünerek servise gittim.Ama şaşırıp kaldım.Çünkü bu yağı kullanmamı,yarın öbür gün motora yatak sardırabileceğini ve bugüne kadar hiç bi araca uygulamadıklarını söyledi. :eek:
Bu ürünleri kullanan veya bu konuda bilgisi olanların fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum ...

Double up kullandıktan sonra sanki arabanın harareti arttı gibi.Eskiden RESTORE diye bir ürün vardı.Onu çok aradım ama bulamadım.BEnce kaliteli bir yağ her zaman daha iyi.

arkadaşlar bu linkten gereken tüm bilgiyi ilgili ürün hakkında alabilirsiniz kesinlikle tavsiye ederim ve MOTOR SILK tek geçerim http://www.motorsilkturkey.com/ birde bu ürünün mucidi türk prf gurur duydum ürün ABD patentli prf çalışmalarını orada sürdürüyor biraz pahalı bir ürün ama 80000 km koruma garantisi var fiyatı 75 ytl civarında belgesel kanalında izlemiştim müthişti NASA da kullanılıyormuş çekimlerde orda yapılmış taktir sizin hoşçakalın.....:good: :alkis:

Ben araca koyduracaktım. Adamlar aynen şöyle diyorlar. Bu yağlar tanınmış markalar mı? Hayır. Onca tanınmış marka çok güçlü sermaye ve üstün laboratuvarları varken neden bu türden ürün üretmiyorlar? shell, bp, castrol, vs. vs. Hakkaten hep tanınmamış firmalar. İsimleri tanıdık, o da reklamlardan. Double up, power up vs. Bu yağlar ilk başta işe yarıyormuş ancak sonradan kalıntı bırakıyormuş. Bu kalıntılar iyi bir şekilde temizlenmez ise motor yatak bile sarıyormuş. Bunun üzerine ben katkı eklemekten vazgeçtim.

dejaay' Alıntı:
Ben internetten sipariş vermiştim bugün geldi. Yarın yağ ve yağ filtresini değiştireceğim. NNT BOR POWER ide koyacağım bakalım neler olcak ama 14 senelik TOROS'a etkisi olur mu bilmem ama araba hor kullanılmadı. Bakıp görcez. Ak koyun kara koyun. Ancak bu nanoteknoloji gerçekten hayatımızı çok ama çok değiştirecek(Her alanda)

Arabayı 15 gündür NNT BOR POWER'li yağ ile kullanıyorum. Herhangi bir sorun çıkmadı ama önceki mesajlarımda da (yağın kullanım talimatlarında da geçiyor.) değindim. Uzun bir kullanım sonucunda,yani 1000+ fazla kilometre yaparak bu yağın faydaları yada zararları belli olur. Ama şu 15 gün içinde iyi ya da kötü yönünü fark etmedim. Biraz zaman gerekli... Yağı çok yermek de doğru değil, övmekde...

opel servisi stpyi onerdi

Walla bi tofaş için bi renault için adamlar milyon dolarlık yatırım yapmaz herhalde... Biraz araştırmak ve bilgi sahibi olmak lazım....:(
renolar için yapmadıkları kesin lagunanın motorunun canına okudu.

Geri