Motor Suyu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abay_vip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abay_vip

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bir sorum olacak :

Aracın suyunu ne kadar zamanda bir bakmalıyız,motor suyu koyduğumuz depoya sadece su mu konur yoksa farklı bır madde de ilave ediliyor mu?

Ayrıca radyatörün içine su koymak gerekiyormu? Koyulacaksa nasıl su knmalı? su kontrolünü bellı periyotlardamı yapcağız? yoksa nasıl bilgi verirseniz sevinirim,daha bu konularda henüz acemiyiz,yanlış birşey de yapmak istemiyorum.

Tesekkür ederim...

opellerde kolay kolay su eksilmiyor ben aracıma 1 yılda 0.5 lt su ilave ediyorumdur..

aracın radyötörünü yaz kış antifiriz konmalıdır kışın haricinde yazın aracın radyötöründe kireçlenmeyi önlüyor örnegin yazın aracınızın radyötöründe sadece su var ise kireçleme yapar kışın antifiriz koydugunuzdada antifiriz kireçlemeyi söker ve petekler tıkana bilir veya deline bilir

motor suyunu koyduğunuz depo zaten radyatörle bağlantılı.Radyatöre ilave suya gerek yok. bir benzin istasyonunda antifiriz derecesini ölçtürün ona göre antifiriz ekletin.

CASTROL antifiriz kullanın yaz kış 4 litresi 21 tl ye aldım bundan 2-3gun once arkadasında dedıgı gıbı zaten fazlada su eksıltmıyor, genede kesınlıkle su koymayın aracın motor aksamlarında korozyona neden oluyor her zaman antıfırız kullanıın .

Arkadaşlar bir sorum olacak :

Aracın suyunu ne kadar zamanda bir bakmalıyız,motor suyu koyduğumuz depoya sadece su mu konur yoksa farklı bır madde de ilave ediliyor mu?

Ayrıca radyatörün içine su koymak gerekiyormu? Koyulacaksa nasıl su knmalı? su kontrolünü bellı periyotlardamı yapcağız? yoksa nasıl bilgi verirseniz sevinirim,daha bu konularda henüz acemiyiz,yanlış birşey de yapmak istemiyorum.

Tesekkür ederim...

Kardes...
Aracin motor suyu antifriz olacak arti suyu cesme suyu degil özel kirecten arindirilmis su olacak...

Çeşme suyu koymuyorsak o zaman herhalde şişe suyu koymak lazım.Cevap yazan herkese tesekkur ederım arkadaşlar.

Olurmu oda kirecli... :D
destilize edilmis aku suyu veya ütü suyu satilir mesela hipermarketlerde.... o suyu koyacaksin :D yukarida yazmistim kirecten aritilmis su

:) eyvallah kardeş,sora sora öğrenecez işte :) tesekkur ederım cevaplarınız ıcın...

klimalardan damlayan suda saf su ayarında idi sanırım... alternatif olarak...

Geri