motor suyu sıcaklıgı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hsnglr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hsnglr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım motor suyu sıcaklıgı kac derece oldugunda fan devreye girer ?

Arabanın motor tipini de söylersen sana kaç derecede açması gerektiğini söylerim Astra H modellerinde Hararetsaati mevcut olmadığı için gerçek değerleri verebilirim...
motor tipi örnek z16xep gibi ruhsattan bakabilirsin.

z16xer

motor kodu z16xep

Arkadaşlar Z16ZEP ve de Z16ZER motorlar yüksek sıcaklıklara dayanıklı motorlardır.
ikisinde de 108 110 derece arasında fan açar ama duruma göre 115 dereceye kadar sorunsuz çalışır araba
ben yaptığım testlerde Orjinal Tech2 veri göstergesinde z16xer motorda 1. kdeme fanın 110 derecede girdiğini gördüm. opelin teşhis programı TIS dan da kontrol ettiğimde durum budur.
bilginize
Ama z16 xep motor modeline göre 105 de de fan açabilir. bu durumu dış sıcaklık motor devri motor yükü de etkiler
boşta çalışan motor 110 derecede fan çarken yükte çalışan motor 105 derecede fan açar

benim araba 113 te acıyor 105 e kadar soguttuktan sonra duruyor acıkcası sasırttı bu durum beni

çok normal bi durum
opellerde motor bloğu ve mekanik kısım aşırı ısıya dayanıklı üretilmiştir ve oldu olası tüm modelleri başka markalara göre daha yüksek sıcaklık normlarında çalışır.
örneğin bir peugeot 307 105 derece ısıda conta yakar ve birsürü ekstra masraf çıkartır.
bir VW golf 98 dereceden sonra tehlike arz eder...
Opel farkı :)

z16xep için doğru değer 113 dür. 113 açar 105 de kapar. hatta bir aralar müşür değiştirip 90 lı değerlere almaya çalışan bir arkadaş vardı. Benim aracımda z16xep ve 113 de açıyor 105 kapıyor. xer motoru bilmiyorum.

Geri