Motor suyu donmus acil yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arikanab
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arikanab

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar aracim 2001 model vectra 1.6 comfort.. Gecen gun antifreezeini olcturdum -20 ye kadar dayanir dedi.. Bugun hava -10 derece civarindaydi araba 5 saat kadar disarida bekledi.. -10 oldugu icin kontrol etme ihtiyaci hissetmedim calistirdim yaklasik 20 km kadar yol yaptim.. Eve gelip garaja cektim uzerine biraz antifreeze eklemek icin kapagi actim ustten donmus gibi gorunuyordu.. Kaloriferde arabayi isitiyordu fakat az isitiyordu.. Bu arada aracimin hararet gostergesi hic yukselmedi acilen yardimci olurmusunuz ?? Sizce bi zarar gelmismidir??

Bu yıl Ankara kışının Allah belasını vere... arkadaş ben böyle ayaz görmedim yeminle 2000 yılından bu yana Ankara da yaşamaktayım ama böyle ayaz böyle soğuk görmedim. Bugün aracımı çalışırdım aracın cam suyuna kadar donmuş... pes... ilk defa saf cam suyunun donduğuna şahit oldum... yeminle bende korkuyorum motor donacak diye o yüzden antifiriz ölçüm cihazı aldım... kafam hep motor da yeminle... terk edeceğim bu şehri yaw... böyle bir şey olmaz arkadaş... bu ne soğuk kombinin anasını belliyorum bana mısın demiyor...o kadar yani...

normalde kar yağınca hava yumuşar deriz ama bu sene o da kar etmedi. kar yağdı ne ayaz geçti ne soğuk.

Ucuz kurtarmışsınız, bir akıntı, kaçak vs. yoksa sorun yoktur.

anlattıklarınızdan sıkıntı gözükmüyor. üstten yedek depo veya radyatör kapağı hangisini açtıysanız donma derecesine yaklaştığı için hafif karlanma olmu olabilir. o soğukta kaloriferin tam ısıtmaması normal.
şu anda alanya da hava sıcaklığı 4-6 derece arasında Allahtan arabada kabin ısıtma var o bile eskiden 1-2 dakikada ısıtırken şimdi 4-5 dereceye çıktı ısıtma süresi.
kalorifere kalırsak şehir içerisinde 10 dakikada zor ısıtacak.
aklında bulunsun saf antifirizin koruma derecesi sulandırılmış antifirize göre daha azdır. genelde en iyi koruma yarı yarıya antifiriz+su karışımı ile elde edilir.
senin üzerinden ilave edeceğin biraz saf antifiriz pek etki etmez.
aslında en güzeli motordaki antifiriz eski ise komple boşaltıp yeniden dışarıda antifiriz su karışımınının derecesini ayarlayıp ölçerek sonra dolum yapmak.
antifiriz ambalajlarında ne kadar su ilave edlirse yaklaşık donma derecelerinin çizelgesi vardır.

Bu yıl Ankara kışının Allah belasını vere... arkadaş ben böyle ayaz görmedim yeminle 2000 yılından bu yana Ankara da yaşamaktayım ama böyle ayaz böyle soğuk görmedim. Bugün aracımı çalışırdım aracın cam suyuna kadar donmuş... pes... ilk defa saf cam suyunun donduğuna şahit oldum... yeminle bende korkuyorum motor donacak diye o yüzden antifiriz ölçüm cihazı aldım... kafam hep motor da yeminle... terk edeceğim bu şehri yaw... böyle bir şey olmaz arkadaş... bu ne soğuk kombinin anasını belliyorum bana mısın demiyor...o kadar yani...

Nadir sen bırak Ankarayı ben 30 yıldır Alanyada bu kadar uzun süren fırtına+ayaz görmedim.
3 gündür sıcaklık 5-6 derecelerde ama ayaz mermi gibi.
ıspartalıyım, sivasta askerlik yaptım, eskişehirde okudum, afyon, kütahya vs. her yerin ayazını bilirim ama hiç birisi bu ayaz kadar delip geçmedi.

20km gittim iyice ısınmadı hararet yükselmedi diyor Arkadaş,termostad da donup açık kalmasın? inşallah birşey olmamıştır.dış sıcaklık -12 derece olsa blok soğukluğu ile bu 15 dereceye çıkar,ölçende yanlış ölçtü ise donar.
Bu gene benin geçen gün ikazım idi antifrizinize dikkat edin ankara ayaz oacak diye

Arkadaslar hepinize tesekkur ederim.. Su an baktim bi sorun yok gbi gorunuyor tekrar bosaltip antifreezeli su ekliycem.

En ideal karışım oran %50 su %50 antifrizdir. Daha iyi korusun diye antifriz oranını artırırsanız hata yaparsınız. İdeal karışım oranları zaten ambalajların üzerinde de yazar.

Bu donma korkusundan dolayı dün antifriz ölçmek için aletten aldım... zaten cam suyu iptal olmuş durumda resmen kaya olmuş. Artık ne zaman çözülür bilemiyorum...

Geri