motor sesini azlatmak..

xlms_green

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bu gün başka bir omega v6 ya bindim. benimkinin yanında nerdeyse hiç sesi çıkmıyor. arabamın sesini azaltmak için ne yapılabilir. egzost sitemi mi değişmeli. ya da sesi azaltmak için daha farklı arabaların mı egzostu takılmalı

bu gibi ürünler için motorda çalışan parçalara yapışıp daha ilerde onarılması güç sorunlar ortaya çıkardığı söyleniyor. benim öğrenmeye çalıştığım diğer omeganın sesi ile benimki arasındaki fark neden kaynaklanıyor acaba benim arabada egzost sistemi mi hatalı. contalar mı sorunlu.

İzolasyon yazıflığıda olabilir.İlla egzos olarak düşünmeyin olayı.

Saygılar...

zannetmiyorum. aracın içindeyken motor sesini fazla almıyorsun. hatta yüksek süratlerde de. ama diğer arabanın yanında durduğumda hısss diye bi ses var sadece.

Kaput keçeniz yerinde ise yani gerçekten motorun kendisi gürültülü ise kullanılan motor yağ cinsi kontrol edilmeli.Eğer sıkıntı yoksa sorun motorunuzun diğer aracınkine göre daha fazla yıpranmış olmasıdır.En basitinden silindir yukarı aşağı herkesin bildiği gibi dümdüz inip çıkmaz.Piston yukarı çıkarken sola yaslanık(karşıdan bakınca) inerken sağa yaslanık olarak iner.Bu geçiş ise üst ölü noktada yani en tepede olur.Motor kullanılmakla birlikte gömlekte konikleşme ve pistonda ovalleşme olur.Bu konikleşme ve ovalleşme ne kadar çok olursa motorda o kadar sesli olur.

Saygılar...

Araçlar lpg li ise lpg kitinden biraz fark edebilir. Ayrıca diğer araç bor power gibi katkı kullanmış olabilir. Bende katkı koydurduktan sonra belirgin derecede motor gürültüsü azaldı. Tabi birde daha önce yapmadıysanız carbon clean olayını deneybilirsiniz gürültüyü azaltmak için.

motor 136000 de. herhangi bir yağ yakma eksiltme durumu da yok. ama dediğin gibi yağlama ile ilgili bir sorun da olabilir. teşekkürler.

katalizör yoksa felaket bir ses yapıyor

bu gibi ürünler için motorda çalışan parçalara yapışıp daha ilerde onarılması güç sorunlar ortaya çıkardığı söyleniyor. benim öğrenmeye çalıştığım diğer omeganın sesi ile benimki arasındaki fark neden kaynaklanıyor acaba benim arabada egzost sistemi mi hatalı. contalar mı sorunlu.
+ aracınızın egzos sistemi yanlış yapıldıysa bu durum sese neden olur. Egzos sistemi ile kaporta arasına yalıtım yapılırsa ses bir hayli azalır. Yanlız hep egzos üzerinde duruyoruz ama asıl sesin kaynağını bulmakla işe başlanmalı. Uzun yolda giderken aracı boşa alıp sesi dinleyin, daha sonra vites boştayken gaz verin bu testler neticesi sesin motor kısmından mı, egzostan mı geldiği daha kolay anlaşılır.

Geri