Motor numarası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan topuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

topuz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, konuyu nereye açacağımı bilemedim. Eğer yanlış yere açtıysam, Mod arkadaşlar düzenler diye umuyorum.
Haftasonu işim olmayınca, ruhsat ve opelin satış evraklarını incelerken, ruhsata motor numarasındaki bir harfin eksik yazıldığını fark ettim. Kaputu açıp bir de motor üzerinden kontrol ettim. Trafik şubedeki görevli memur, Z14XEP..... olması gereken Motor No'yu Z14XP..... olarak ruhsata yazmış. Yani E harfini yazmamış. Bu durumda sorun çıkar mı? Ne gibi sorunlar çıkabilir? Tekrar ruhsatı düzelttirmek gerekir mi? Ne dersiniz?

Sorun çıkabilirde çıkmayabilirde :) burası TÜRKİYE ama muayeneler TUVTURK e gectikten sonra muhtemelen sorun çıkacaktir.Bence trafik şubeye bir sor, halletme yoluna git.Bir gün dağ başında bir jandarma çevirmesine denk gelirsin, laftan anlamayan bir uzman seni change (çenç) arac kullanmaktan göz altına alabilir, işin espri tarafı da ne olacagi belli olmaz.Düzelttirmekte fayda var bence, muhtemelen ruhsatta ufak bir paraf gibi birşeyle çözülür

Teşekkür ederim. Yarın trafik şubeye bir uğrayayım. Ancak, bu işte benim bir suçum yok. Yine de bana masraf çıkar mı?

Tüv türk vizede benim arabanin motor numarasini bulamadi hafif kusur geçtim hiçbişiy olmaz ama ruhsat değiştirirseniz nusha(ruhsat)parasi ödersiniz...

Bu gün, aracın ilk tescil işlemlerini yapan takipçiye durumu anlattım. Ücretsiz olarak 2 saat içinde işimi halletti arkadaşlar. Ancak, aracımın şasi numarasını araç üzerinde göremedim. Astra G'lerin neresinde olduğunu söyleyebilecek var mı? acaba. Aradım ama, şasi numarası pek görünür yerde değil herhalde.

En güzelini yapmışsın, geçmiş olsun

Astra g şasi no sağ ön koltuk kapı yanında paspasın altında ince dikdörten bir kapak var onun altında.

Geri