Motor Kurum bağlar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi geceler arkadaşlar.Bugun öğrendiğim bişeyi sizlerle paylaşmak istedim.Daha doğrusu sormak istedim.Bi tanıdığım;benim araç garajda yattığı için(2001 model 40000 km) pistonların kurum bağladığını ve o yüzden motorun gerçek performansını göstermediğini söledi.Çözüm olarak yağ konulan yere 2-3 damla tiner damlatarak yüksek devirde biraz dolaşmamı söyledi.Sonrada yağını değiştirip katkı koyarsan canavar olur dedi.Bu doğru mu arkadaşlar?Deneyen var mı aranızda?:confused::confused::confused:

cıssss sakın haaa!!! ztn tiner pistonlara girmez önce iticilerin o taraftan gider... alimallah.

Son düzenleme:
şehir efsanesi onlar.
yatan araç kurum bağlamaz. araç benzin, gaz yaktıkça pistonlar kurum bağlar. yani araca binmen lazım.
hadi bağladı diyelim. çözümü ise ya carbon clean yaptıracan yada benzine temizleyici katkı maddeleri katacan. yağa bişey katılmaz.katılsada kuruma bi faydası olmaz.

Eger çekişinde düşüş oldugunu hissediyorsan götür bir servise carbonclean temizligi yaptır ve huzurlu bir şekilde kullan.
Tinermiş, katkı maddesiymiş bu tarz şeylere girme, araban arıza yaptıgında gelip te sana tiner koy diyen kişi masrafını karşılayacak mı?

ateş olmayan yerden duman çıkmaz :D
yanma olmayan motorda da kurum olmaz, çünkü yanma mahsulüdür.
ama sağırlaşma vs. olur mu bekleyen araçta, ustalara sormak lazım

bazı durumlarda cc de etki etmiyor.motorun açılması gerekebliyor.

araban eğer uzun süreli yatmıssa kurum olamaz yatan araba çalışmıyorki krum tutsun tiner konusuna gelince hangi akıllı diyorsa ilk önce kendi arabasına uygulasında görsün dünyanın kaç bucak olduğunu eğer daha arcını calıştırmadıysan yağlamasına dikkat et yapabiliyosan üstten azıcık yağ koy cünki aracın uzun zaman çalışmadığı için tamamen yağlar süzülmüstür sağlıklı calışmış olur bir umarım antifiriz vardır araban da yoksa eğer bayagı pas tutmustur. arabana birde bi würth ün oktan artırıcısını koyarsan ilk depoda iyi olur

tiner pistonlar için sakıncalı olabilir..
ayrıca kurumun aracınıza fazla bir zararı olmaz .
sadece perfonmansı etkiler.
carbon clean yaptırırsanız bayağı bir fark eder.

Geri