motor korumaya geçiyor..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cedoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cedoo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam. 2001 vectra elegance otomatik olan aracım 1 ay önce motor arıza ışığı yandı ve devir saati 3000 de takılı kalıp gaz pedalı işlevini kaybeti.sağa çektim ve stop edip tekrar çalıştırdım düzeldi. aradan 2 gün geçmedi gene aynı problem oldu ve bu problem 5 yada 6 defa daha devam etti.ve son arıza vermesinde bir daha açıp kapamama rağmen düzelmedi. opel servisine çektik bilgisayara bağladılar ve 12 adet arıza gördüler. gaz kelebeği en başta. ve sorunun beyin olduğunu tamire gitmesi gerektiğini sölediler.resetleyince düzeldi ama aradan 10 gün geçti gene aynı hatayı vermeye başladı. şimdi sanırım 1 kaç güne gene kitlenecek. servis 600 e tamir edildiğini söledi beynin. arada kaldım söksem versem bi türlü vermesem bi türlü. bilgisi olan yardım ederse çok sevineceğim.

bu olay başına gelen varsa nasıl çözdüğünü yazarsa çok sevineceğim. bende ona göre davranayım bari ne yapcağımı şaşırdım.

çok teşekkürler bi görüşeyim inşallah çözüm olur.

airbag beynini 180 e tamir ettirmiştim

geçmiş olsun

tamir için 600 tl istemişti servis. 250 yi duyunca gözlerim parladı vallahi. tek sorun ben söküp göndersem geri geldiğindede taksam acaba gene bilgisayara bağlayıp ayar yapmak gerekiyormu?

Bence bir siz EGR VALFİNİZE BAKIN !!!!
Otomatik vites işlevsizleşti araç gitmiyor gaz tepkimesi yok 2000 yada 3000 devir ?
Yokuşlarda artık manuelden 1 e alıp cıkabılıyorsunuz ....
BİR EGR VALFİNİZE BAKIN
ANKARA İÇİN SİZE GARAJ VE ELEKTRONİK İÇİN YARDIM ETMEK İSTERİM.
BUNA EK BEYIN TAMIRE GONDERILMEDEN YAPILACAK ISLEMLER VARDIR.
HERSEY BEYINDEN CIKMAZ.
Lütfen gerekli kontroller yapılmadan aracınızın beynini TAMIRCILERE göndermeyiniz.
ANKARADAKI arkadasımızın servisinde Bence lütfen kontrol ettirin Tamire gideceksede lütfen westi555 nickli Hakan bey ile Kontakt kurun.
AMAN DIYEYIM.
Evet sonunda Hersey beyinden çıksın ama içinizde ve içimizde şüphe kalmasın.

tam olarak araç hareket halindeyken yada kalkış esnasında motor arıza ışığı yanıyor ve yanar yanmaz gaz pedalı devreden çıkıyor, ve 3000 devir e kendini alıyor ve orda sabit kalıyo. sanki gaz pedalı takılmış gibi ama araç hareket etmiyor. yani aracı d yada başka vites e de alsam aynı 3000 devir sabit ve hareketsiz kalıyor. kapatıp açınca sorun düzeliyor. normal şartlarda çekişinde herhangi bir problem yok. servise 2 kere gittim 2 sindede resetlediler düzeldi ve beyin olduğunu söylediler. ama 600 tl çok geldi tamir için bana. dediğinizi de gözardı etmeyecem onun içinde araştırma yapacağım. ilginize çok teşekkür ederim. sonucu hep beraber görecez inşallah sonuç çıkarsa . aynı sorunu yaşayanlar varsa en azından yolu belli olur.

Geri