motor ilk marşta neden çalışmaz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan altas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

altas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar otomobilimdeki soruna çare olacak önerilerinizi bekliyorum.
arabamda voltran marka sıralı sistem LPG takılı. motorda hiçbir arıza yok. ateşleme ve yakıt sistemi son derece sağlıklı çalışıyor. ancak arabam ilk marşta 4-5 saniye marş bastığım halde çalışmıyor.ancak ikinci marşta alıyor. şimdiye kadar servis dahil 4-5 usta baktı ama sorunun çözümünü bulamadı. ancak LPG beyni ile ilgili olabilir dediler. siz bu tip bir sorunla karşılaştınız mı veya bu soruna yaklaşımınız nedir?
bu sıkıcı durumdan kurtulmamı sağlayacak cevaplarınızı bekliyor,
şimdiden teşekkür ediyorum

nickinizin altında arabam yok yazıyor. yukarıdaki mesajdada arabam diye bahsetmişsiniz. Bence marka model motor belirtirseniz arkadaşlar size daha kolay yardımcı olabilirler.

hem aracın markasını belırtmemıssın. hemde uye arsıvınde tanıtım yapmamıssın.

Ben bu sorunla aylarca uğraştım hemde aynı lanet marka takılı benim aracımda da. Forumda daha önce de bu sorunlarımı yazdım.

Yalnız benim sorunum sadece geç çalışması değildi. Bunun yanında 100-120 km hızlarda tekleme ve debriyaja basıldığında stop etme sorunlarıda vardı.

Sorunlar benzer olabilir ama çözümler bazen farklılık gösterebiliyor. Özellikle bu bahsettiğim sorunların forumdan öğrendiğim kadarıyla bir çok sebebi olabiliyor.

Ben kral bir usta buldum ve çözdüm. Ayarlar berbat dedi, aracın ateşleme sistemi felç dedi. Gittim, Bujiler,Buji Kabloları,Ateşleme Bobini,Marş Dinamosu hepsini değiştirdim. Geldim bilgisayara bağladı, ince ayarlarını 1-2 saat uğraşıp yaptı. 3 ay ve 10000 km oldu bu sorunlarım tarih oldu. Çok şükürler olsun.

Ama şimdi kesinlikle seninki de bu sebeplerden diyemem. Sadece bir fikir olsun benim hikaye.

Esasen Voltran'ın en büyük sorunu yazılım, LPG beyni maalesef araçların ECU'su ile anlaşamıyor.

İşi bilen bir usta bulabilirsen birde insaflı olacak tabii, yoksa herşey mükemmel sorun araçta deyip seni başından savacak. Sabırla ayarlarını ince ince elle yapacak.

Umarım tez zamanda kurtulursun dertlerinden.

NOT: http://www.lpghaber.com Bu sitenin Voltran bölümü başta olmak üzere, bir çok bölümünü sabırla bir kaç gün oku. Epey faydası olacaktır.

çok benzer bi sorunu bende yaşıyorum bi arkadaş marş dişlisinde sorun olabileceğinden bahsetti bende vectra gls var ve aynı marka lpg sisteminden takılı.Ben tüpten memnunum performans çok iyi sadece sabahları benzinden tüpe biraz geç geçiyor tek sorun bu.sen böyle bi sorun yaşıyo musun ?

Geri