en son servise girdğinde arabam usta uğraşırken araçla bak dedi senin motor yeni sistem motor twinport dedi motor kodum z16xep.. le başlıyo.bende sonra arştırdım bunu buldum twinport motor için...Astra'nın kaputunun altında Opel'in 'Twinport' isimli yeniteknolojisini taşıyan 1.6 litre hacminde bir motor görev yapıyor.Ecotec motorun geliştirilmiş versiyonu olarak kabul edilenTwinport motor, değişken supap zamanlaması sistemine sahip.Motor devrine ve gaz pedalına basış miktarına göre supaplarınaçık kalmasını sağlayan sistem, yakıt ekonomisi amaçlı düzenlenmiş.6000 d/d'de 103 HP güç, 3600 d/d'de 147 Nm tork üreten motorEcotec motorlu kardeşlerine göre büyük bir performans artışısunmuyor. Hatta ara hızlanmalarda ufakta olsa bir yavaşlıkyaşanabiliyor. Yaptığımız testlerde Astra Twinport ile 0'dan100 km/s hıza 10.9 saniyede ulaştık. Ecotec motorlu Astra'lardaise bu süre 11 saniyeydi. Twinport teknolojisi performansartışı yaşatmamasına karşın yakıt ekonomisinde ciddi düşüşleryaratıyor. Testimiz süresince 100 km'de 7.7 litre kurşunsuzbenzin tüketti. Ecotec motorlu kardeşinde bu tüketim miktarı8 litrenin üzerindeydi. 52 litrelik deposu ile Astra'nın menzili675 km.