Motor devri düşme sorunu;

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ZAFİRA1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZAFİRA1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese Merhaba,
Sorunum öncelikle aracı 1. viteste giderken durup geri vitese taktığımda motor devri stop edicekmiş gibi düşüp tekrar çıkıyor acaba sorun nereden kaynaklanıyor olabilir.
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Arkadaşlar fikri olan var mı acaba yardımcı olursanız sevinirim

bakım durumun ne bilmiyorum ama boğaz kelebeğin,haliyle rölanti motoru bunların ilk sebebi,kelebek temizliğini yaptırırken egr nide bi temizletirsen iyi olur.

bu sorunu genelde rolantısı dusuk olanlarda oluyor ustune bırde dıreksıyonu cevırınce elektrık akımından rolantı 1-2 devır gerıleme yapıyor bu olay 1-2 sanıye suruyr ama stop ettırmeye yetıyor rolantın 1000 devırde duruyor sa sıkıntı teskıl etmez 9 un altındaysa dıreksıyon hareketınde araba tekleme pozisyonuna gırer

Kelebek boğazı temiz, egr yeni değişmişti fakat işte gaz algılamasında geç cevap vermesi yokuşta kaldırırken yığılmasına sebep veriyor aynı şekilde direksiyonu çevirdiğimde bile motor devri düşüyor. bahsettiğim diğer sorunda da 1. viteste gidip bir anda durup vitesten çıkardığında motor devri stop edicekmiş gibi düşüp tekrar çıkıyor. Kelebek Boğazı adaptasyonu diye birşey duydum acaba temizlendikten sonra bunun yapılması gerek.
Teşekkürler.

Kelebek boğazı temiz, egr yeni değişmişti fakat işte gaz algılamasında geç cevap vermesi yokuşta kaldırırken yığılmasına sebep veriyor aynı şekilde direksiyonu çevirdiğimde bile motor devri düşüyor. bahsettiğim diğer sorunda da 1. viteste gidip bir anda durup vitesten çıkardığında motor devri stop edicekmiş gibi düşüp tekrar çıkıyor. Kelebek Boğazı adaptasyonu diye birşey duydum acaba temizlendikten sonra bunun yapılması gerek.
Teşekkürler.
şimdi olay daha net oldu başdan söylesen bunca yazılar yazılmazdı.çünkü senin ilk yazınla arkadaşlar rolanti boğaz dedi ki zaten sorununbaşı bunlar idi
ama şimdi direksiyonu çevirince stopa kaçacak gibi oluyor diyorsun,
sorun boğaz potensiyometre kardeşim

Geri