motor değiştirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fthcnplt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
lpg fiyatları ve hangisini tercih etmeli ruhsat işletme olayları fln nasıl olucak ?

atıker al kullan ıste sıkıntı olmaz ama sıralı olanından alıcaksın

vectra c motor degişimi yapmak istiyorum bunu yapabilecek kimler var ögrene bilirmiyim istan buldayım calibra motorunu uygulayacagız irtibat numarası varsa sevinirim...

lpg fiyatları ve hangisini tercih etmeli ruhsat işletme olayları fln nasıl olucak ?
italyan landirenzo taktır. 3 senedir en ufak problemim olmadı. ben 1000 euroya taktırmıstım ozaman şimdi fiyatları dusmustur.
arabanın muayenesi ne zaman? eger ruhsat degişimine fazla para vermek istemi.osan lpgyi taktır fatura kestirme. muayene yaptırmana en az 1 ay kala kestir faturanı git hem muayeneni yap hemde ruhsata işlettir extra yük olmasın. lpg ile kafan rahat eder emin ol hiçbir sıkıntısı yok

Motoru dızelle değiştirmek cok masraflı bır durum cıkan motoru napılır bır kere ? ve yenı takılan motorun kasaya alısma surecı oradan muayıneden yenı motor sası no 'nun dosyalara gırılmesı ruhsatın degısmesı cokcok uzun iş ve bencede gereksız satıp dızel ı almak daha mantıklı dıyorum..

Çok eskiden benzinli Ford minibüslerin motorunu, Leyland dizel motorlarla değiştirirlerdi.

Radyatör büyütülür, ön panjur şişik panjurla değiştirilir, radyatöre uyması için, içeriye bir stop teli, bir kaç hortum değişimi olay bitti.

Çalışmayan bir Massey Ferguson traktöre, Ford traktör motorunu volant muhafazasının arasına çok kalın demirden adaptör yaparak, montajlatmıştık.

Günümüz araçlarında ise bırakın motoru, fren sistemlerinde bile dizel/benzinli ayırımı vardır.

Benzinli bir motorun vakumu ile, dizel bir motorun vakumu aynı olmayacağı için, fren sistemleri farklıdır.

Debriyaj sistemi daha kuvvetlidir, şanzuman ve elektronik sistemine girmeye bile gerek yok.

Velhasılı kelam, iş inada binmedikçe, modern benzinli bir arabaya, dizel konamaz.

O da, çok masraflı olur, tabiki.

atıker al kullan ıste sıkıntı olmaz ama sıralı olanından alıcaksın

Yahu milletin bu kadar atiker lpgyle sorunu varken sen nasıl olurda 'atiker kullan işte diyip sorumsuzca konuşuyorsun!Forumda kaç tane opelci var atikerle sorun yaşayan .Senin haberin yok galiba

fthcnplt Kardeşim eğer hem ucuzluk hem kalite istiyor isen Zavolli yi tercih edebilirsin.Çevremde zavolli kullanıcıları çok ve şuana kadar sorun yaşayan olmadı.
Birde pahalı ama gerçekten çok güzel bir sistem var ki TELEFLEX.fakat bunun da fiyatı çok pahalı.2100 ytl ye taktıran arkadaşlar vardı forumdan.

Valla arkadaşım forumu biraz kurcalarsan orjinal motorlar bile deli gibi sorun cıkartabiliyorken sen çalışan motoru değiştirceksin..maliyeti şurda kalsın verimli olurmu olmazmı onu düşün bence..arkadaşların dediği gibi satmayı düşünmüyorsan lpg yoksa kesin dizele geç derim..

mantıklı olun arkadaşlar

ben bir arabayı lpg ve benzin ile sorunsuz çalışmasını ayarlatamadım motor değiştireceğim diyor arkadaş sanayideki ustalar einstain değil iki karışık soru sorduğun zaman donuk donuk bakmaya başlıyorlar. benzinliyi dizel yapacam dersen adamlar kayışı falan yakar :) fazla zorlamamak lazım sanayicileri.

not: bir benzin otomatiğinden depoya benzin otomatiğini basınçtan korumak için lpg'de bypass yaptım ( yani fazladan bir benzin hortumu ile benzin deposuna geri dönüşüm yaptım). 6 ay oldu hala hiç bir usta bu işin neden yapılmış olduğunu çözemedi, anlatamadımda. siz motor değişiminden bahsediyosunuz.

Geri