motor çalışmıyorken yapılan aptallık :S

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mahkum006' Alıntı:
valla şunu söyleyim... hangi kasada başlıyo hangi kasada var veya yok bilmiyorum ama benim astra seyir halinde stop edince direksiyon sertleşmiyo.. buda eps olmasından kaynaklanıyo.. yanlış anlamayın esp değil EPS... ondan dolayı içim rahat... kontağı kendin kapatmadığın sürece direksiyon sistemi çalışıyor... hemde sertleşmeden...

O zaman usta şöför değil de arabasında eps olan kontroli kaybetmez diyelim...

Allah korusun çok sakat valla ...

ewet bu opeller de bole bı sorun war benımde basıma geldı ama araba calısıyodu yokus asaga gıderken bosa aldım fren tutumadı motor frenı ıle durdum

UĞUR DÖNMEZ' Alıntı:
ewet bu opeller de bole bı sorun war benımde basıma geldı ama araba calısıyodu yokus asaga gıderken bosa aldım fren tutumadı motor frenı ıle durdum
boştayken frenin tutmaması imkansız araç çalışıyor ise

aracların kitapcıklarında yazar dikkatli okunursa farkedilebilir.
aracı bosda kullanmayınız diye. genlede LPGli araclarda olusan bir sorun
araç vites den alındığında motor yağlama yapmayı durduruyor ve dolayısıyle stop etme oluyor.
fren sertleşmeleri direksyon sertleşmeleri buna bağlı.
genelde dediğim gibi lpg li araclarda yasanan bi sorun.

Neutral' Alıntı:
aracımda teknik problemler vardı yolda giderken araç stop etti fren tutmadı direksiyon zor döndü. o durumda yapacak pek bişey yok direksiyona asıldım ve kurtardım (viraja girerken) 3 e takıp debriyajdan çektim ayağımı, araç çalıştı yeniden ve kontrol bana geçti. umarım kimsenin başına gelmez.
aynı olay benide başıma geldi üstümden soğuk ter boşandı valla çook kötü bi olay

bunca ter nıye debrıyajı gerı bıraksanız stop ettıyse calısmaya baslıycaktır benzın bıttıyse dıreksıyon pomapsı yıne devreye gırcektır yanı motoru harekete gecırn yeter
lpg lı flasımda cok kez basıma gelır vıtes degıstırme anında bıle stop ettıgı olur
zafıramda ıse egr den dolayı basıma geldı cok kez
dbrıyajı bırakınce gerıye hersey yenıden kontrol altında oluyor

Aşırı hızda olursa kötü...Yolda zikzak yapanlar dikkat etsin ...

Geri