motor çalışmıyorken yapılan aptallık :S

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

masques

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar henüz 3 aylık vectra sahibiyim.Arabamı yeni yeni tanıyorum.Geçenlerde yokuş aşağı bi yere park etmiştim.Sonra araban tam kapı önünde olduğunu farkettim ve biraz aşağı çekeyim dedim.Arabayı çalıştırmaya gerek duymadım ve sonra olan oldu.Boşa aldım el frenini indirdim az gitti araba ne direksiyon dönüyor ne fren tutuyor ikiside bu kadar sertmi olur ya arabayı nasıl durdurduğumu bile bilmiyorum el frenini çektim frene yüklendim zor durdu araba.Sonra öğrendimki araba çalışmıyorken fren ve direksiyon sertleşiyormuş.Ama bu aklıma çok fazla soru işareti getirdi.Yolda giderken farketmesek benzinimiz bitse ne olacak virajlarda falan hem fren tutmuyo hem direksiyon dönmüyo ? Bunu yapan adamlar düşünmemişlermi yada başka bi çaresi varda benmi bilmiyorum ?

aracımda teknik problemler vardı yolda giderken araç stop etti fren tutmadı direksiyon zor döndü. o durumda yapacak pek bişey yok direksiyona asıldım ve kurtardım (viraja girerken) 3 e takıp debriyajdan çektim ayağımı, araç çalıştı yeniden ve kontrol bana geçti. umarım kimsenin başına gelmez.

usta sürücü kontrolü kaybetmez...

vectraların kronik sorunu olan egr valfi yüzünden stop ediyor rolantideyken. aynı şey viraj dönerken başıma geldi v debriyaja bastığımda motor stop etti. ne direksiyonu döndüreildim nede frene basabildim çok kötüydü.

Seyir halinde motor stop etsede asla vitesden çıkartmayın ve debriyaja basmayın

mahkum006' Alıntı:
usta sürücü kontrolü kaybetmez...

mi acaba?
tam dönüyorsun , sagindan kimse geliyormu ona konsantre olmussun (almanyada bisikletli geliyorsa durmak mecbur,her dönüste arkaya dönüp bakmak sart) vites kücültmek icin debriyaja basmissin,o ne araba istop etmis. basima geldi. Allah'tan hizli degildim. bu istop sorunu cok tehlikeli.

vitesi işte bu yüzden boşa atmam...

Nefret' Alıntı:
hiç kimse usta sürücü değildir. :rolleyes:

valla şunu söyleyim... hangi kasada başlıyo hangi kasada var veya yok bilmiyorum ama benim astra seyir halinde stop edince direksiyon sertleşmiyo.. buda eps olmasından kaynaklanıyo.. yanlış anlamayın esp değil EPS... ondan dolayı içim rahat... kontağı kendin kapatmadığın sürece direksiyon sistemi çalışıyor... hemde sertleşmeden...

Gerçekten hiç düşünmemiştim ve çok önemli bir konu..Bu araçları yapanlar bunları nasıl düşünemezler...
Ama şu yönüde var..Fren tertibatı ve direksiyonun çalışması için de bir güç gerekli hidroliği pompalamak vs. için..Motor çalışmayınca bunlar olamıyor tabi..
Çok tehlikeli..

Geri