motor arıza ışığı yanıyor

omerastra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar ilk önce herkeze merhabalar aracım 2006 model astra classic II ve aracımda aralıklada olsada (2 günde1 haftada 2 3 defa) motor arıza ıışığı yanıyor bunun nedeni ne olabilir fikirleriniz nedir? şimdiden teşekkür ederim....

arıza ışığı yanıyorsa serviste arızanın kodu alınması lazım ancak kodu alındıktan sonra birşey söylenebilir... su anda söylenecekler tahminden öteye gitmez...

2005 model opel astra h var 40 binde motor ışıgım yanıp duruyor egr valfini tamizledik benizn pompa filitresini bujilerini fikrei olan varmı araba halen sarsıntılı calışıyor bazen düzeliyor...

dün servise gittim anlattm derdimi ustanın ilk sorusu lpg'li mi dedi evet dedim ondan oluyor dedi ne yapmam lazım 2 3 depo lpg kullandıktan sonra bi zaman benzinde kullanman lazım dedi.şimdi benzinle kullanıyorum bakalım ne olacak...

katalatik olma ihtimali yüksek.

ömer abi lpg cilerin çoğu araç ilk çalıştırılırken 1 2 dk benzınde çalıştırılıp ondan sonra lpg ye geçilmesini söylerler ve arabayı stop ederkende aynı şekilde benzıne alıp 1 dk kadar çalıştırılıp kapatın derler ama kımse dinlemez o ayrı konu:D:D

ömer abi lpg cilerin çoğu araç ilk çalıştırılırken 1 2 dk benzınde çalıştırılıp ondan sonra lpg ye geçilmesini söylerler ve arabayı stop ederkende aynı şekilde benzıne alıp 1 dk kadar çalıştırılıp kapatın derler ama kımse dinlemez o ayrı konu:D:D

cnm zaten araba ilk çalışınca benzinle çalışıo sonra kendi kendine tüpe geçiyor ki...

EGR valfi arızası enjeksiyon işaretini yakar diye biliyorum

dün servise gittim anlattm derdimi ustanın ilk sorusu lpg'li mi dedi evet dedim ondan oluyor dedi ne yapmam lazım 2 3 depo lpg kullandıktan sonra bi zaman benzinde kullanman lazım dedi.şimdi benzinle kullanıyorum bakalım ne olacak...

abicim muhtemelen problem lpg nin ayarsız olduğundan kaynaklanıyor. lambda sensörü dediğin arızayı verir. eğer lpg ayarların bozuksa ve özellikle zengin karışımsa bu problemi yapıyor. (tamamen BMW deki tecrübelerimle konuşuyorum)

abicim muhtemelen problem lpg nin ayarsız olduğundan kaynaklanıyor. lambda sensörü dediğin arızayı verir. eğer lpg ayarların bozuksa ve özellikle zengin karışımsa bu problemi yapıyor. (tamamen BMW deki tecrübelerimle konuşuyorum)

yarın lpg ye de bi ayar çektireyim bakalım hala yanacak mı teşekkür ederim

Geri