Mondeo otomatik dizel

josevendetta

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba, ford focus dizel otomatiklerde bir dönem sorun vardı ve yüksek maliyetler yol açtığını duymuştum. 2008-2011 arası Mondeo düşünüyorum (ayarlayabileceğim paraya göre) duyduğunuz veya bildiğiniz olumsuz bir durum var mı? Yardımcı olursanız sevinirim

Benim bildiğim ford'daki yarı otomatik şanzuman ve bu bir firmaya ait. Ama markalar bunun patenti alıp biraz daha geliştirerek, değiştirerek araçlara uyguladılar.

Aynı markanın kulvarında DSG ve EDC' de var. Ford' da power shift dedi buna. Bu arada şuan hepsi aktif olarak kullanılmakta ve bazen ister istemez sorunlar çıkmakta ve çözüm aranıp bulunmakta. Fakat ford şuan Cmax serisinde otomatiğini satmıyor düz var. Mondeo' da bulunanda herhalde aynı tiptir.

En iyisi deneme yapmak ve aynı şanzumanlı aracı 3-5 senedir kullananını bulup sormak fikrini almak lazım. Şu bir gerçekki yeni nesil yarı otomatik kavrama tiplerinde en sorunsuzu Honda' nınki kayışlı sistem. Bu tip sistemi sanırım şuan toyota ve nissan' da kullanıyor.

Ayrıca aynı sınıf araçta accort var bu şanzumanı kullanıyor. Araçları mukayese edip denemek görmek şart.

Arkadaşlarımda otomatik 2007 Mondeo var. Bunun şanjımanı otomatize edilmiş şanjıman. 5 ileri triptonik, yani aynı düz vitesteki şanjımanın robot hali. Tutulmayan model CVT 7 ileri olanları. Mondeo da CVT görmedim. CVT nin sorun çıkarmasının nedeni Güçlü dizel motorlara dayanamaması. Alacağınız aracın CVT mi başka şanjıman mı ona bakın. Sahibindenden 2008 üstü Mondeo lara baktım, triptonik vites var.

Arkadaşlarımda otomatik 2007 Mondeo var. Bunun şanjımanı otomatize edilmiş şanjıman. 5 ileri triptonik, yani aynı düz vitesteki şanjımanın robot hali. Tutulmayan model CVT 7 ileri olanları. Mondeo da CVT görmedim. CVT nin sorun çıkarmasının nedeni Güçlü dizel motorlara dayanamaması. Alacağınız aracın CVT mi başka şanjıman mı ona bakın. Sahibindenden 2008 üstü Mondeo lara baktım, triptonik vites var.

cevaplar için teşekkürler, en iyisi manuel mi bakmak acaba

Geri