Modifiye...

Kunteper Canavarı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bu sitedeki çoğu kişi gibi bende araba hastalarındanım ama kısıtlı imkanlar vs. gibi nedenlerden modifiye işlerine giremiyoruz.
Zaten araba bizim olsada önce sayın devlet sonra aileden onay alamıyoruz.:D

Başka bir topic de Erman abi ve Yavuz abime neler gider Corsa_N a ne takabiliriz performans için diye sordum yaptıkları öneri ; Bence dereceli egzantrik+chip yeterli olur.Hatta aracına uyacak dökme powerbox'lar var piyasada, o da epey farkettirir.Bunları rahatça temin edebilirsin... banada mantıklı geldi ve torkuna çok güvendiğim aracıma yakışacağını düşünmekteyim.

Fakat bunu dün akşam evde söylediğimde inanılmaz tepki aldımki bu kadarını beklemiyordum.
O yüzden bu işlemleri yavaş yavaş çaktırmadan yapmak en iyiysi olacak.

Konuya geleyim şimdi ben chip+dereceliden önce powerbox ı değiştirsem ve kat iptali yapsam başlangıcı yapmış olurmuyum bana birşeyler katarmı yoksa bütün işlemleri illa tek seferdemi yapmam lazım .

Teşekkürler...

Açık hava filtresi ( Sıcak Hava almayacak şekilde ) ,header ve kat iptali ile başla .)

kat iptali derken? ayrica şu chip muhabbetinide açarsaniz sevinirim, mesela dizel araçlara oluyormu oluyorsa ne gibi bir performans artişi oluyor maliyeti kaçadir?

kat iptali motorun ömrünü kısaltıyor diye duydum...Dogrumu ???Vectraya yapıcaktım zamanında arabanı bosa harcama dediler...

Terror_Squad' Alıntı:
kat iptali motorun ömrünü kısaltıyor diye duydum...Dogrumu ???Vectraya yapıcaktım zamanında arabanı bosa harcama dediler...

kat iptali motorun ömrünü azaltmaz tam tersine uzatır, katı şöyle tanımlarsam yeterince açık olur herhalde;burnunu motor gibi düşünürsen, kat yokken normal halin, kat varken de grip halin gibi:D

New Astra' Alıntı:
kat iptali derken? ayrica şu chip muhabbetinide açarsaniz sevinirim, mesela dizel araçlara oluyormu oluyorsa ne gibi bir performans artişi oluyor maliyeti kaçadir?

kat iptali= katalizörün sökülmesi, yani iptal edilmesi.

chip ise araçların beyinlerinde yapılan değişlikliktir. dizel araçlara da oluyor ve en iyi parformans artışını turbo dizel araçlarda veriyor. araçlarda hem hp hem de tork olarak artısı olur. normal kullanımda yakıt ekonomisi sağlarken, performanslı kullanımda haliyle yakıtı artırmaktadır. fiyatları araca göre değişmekte fakat ortalaması 1000 ytl dir.

paran varsa hepsini birden yaptırman en mantıklısı. ma ailk başta kaliteli bir açık hava filtresi ve kat iptali ile işe başla derim. eğer açık hava filtresine soğuk hava girişi sağlayamıyacaksan kutu içi performans filtresini tavsiye ederim. ayrıca k&n iyi bir filtre kullanmalısın. yede gibi yerli markaları tercih etme. chip işi biraz riskli.motora uyum sağlamayabilir, hatta motorun ömründen de yersin. egzantrik işi de biraz riskli aslında. egzantrik kullanırken motorun sarsıntısından rahatsız olabilirsin, yakıt tüketimi artacağından bu da sorun olabilir. egzantrik için iyi bir bütçe lazım. hangi egzantrik türünü kullanıcaksın ( racing mi cadde tipi mi?). chip ve egzantriği birlikte yaptırman en mantıklısı olur bence. 4-1 veya 4-2 headers da yaptırmalısın:good:

bunları yaptırman için iyi bir bütçeye sahip olman lazım. bu işin sonunun olmadığının da farkındasındır. bunların hepsini yaptırsan bile bi süre sonra yine yetmiycek;bu seferde sc veya tc istiyceksin:D

allah kolaylık versin:D

AÇik Hava Fİltresİ Zaten Var Chİp Ve Derecelİ Egzantrİk De Yapilacak Ama Zamani Var Daha Onlarin Şİmdİlİk Sadece Powerbox Ve Kat İptalİ DÜŞÜnÜyorum Powerbox İle İlgİlİ 1 -2 KİŞİ İle GÖrÜŞtÜm Bİle Sanirim Chİp Ve Egzantrİkten Önce Bana Baya Bİ ArtiŞ SaĞlayabİlİrmİŞ.

bi de bunların yakta etkisini merak ediyorum.superchips we box normal kullanımda yakt ekonomisi sağlıor da egzantrik milleri 270lik yda 250lik olanlar ne kadar arttırır yakıt tüketimini...

Geri