Mobil Oyuncu + Avea + Samsung Dolandırıcılığı İşbirliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mel-a-ku

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugun telefonumla wap baglantısı yapmak mecburıyetınde kaldım cunku auto king in numarasına ulaşmam gerekiyordu ve bunun için wap uzerınden google ı kullanacaktım. wap ı telefonumda 2. kez kullanacaktım. telefonum samsung d900. telefonumun orta tuşunda wap erişim düğmesi var. ve bu tuşa bakarak wap ı etkın hale getirebiliyorsunuz. ayrıca aynı tuş menu de seçim yapmaya da yarıyor. neyse konuya gelıyorum. wap a baglanmak ıcın tuşa bastıgımda telefondan herhangı bır yanıt alamadım. bunun uzerıne aynı tuşa 1-2 kez daha bastım. ve wap açıldı. bir anda kendim mobil oyuncu adlı internet sitesine bağlanmış ve oyun satın alma linkine tıklamış buldum. fakat o da ne! oyun 108 kontor imiş. ve ben 2 kere ard arda tıklamışım. hattımda 98 kontor bulundugundan mevcut kontorler anında silindi, kalan kontorlerde borç bakiye olarak yazılmış. bılgılendırme mesajını aldım. fakat hemen çıkma tuşuna bastıgım ıcın ne oyun ındırdım ne baska bir şey. musterı hızmetlerını güç bela arkadaşımın telefonundan aradım hiçbir şekilde kontor geri dönüşü yapmayacaklarını soylediler. avea da aynı sekilde kendi altyapılarına dahil olmayan bir kurum oldukları için mudahale edemeyeceklerini soylediler.

şimdi benim bir kaç sorum var...

1-mobil oyuncu benim onayımı sormadan nasıl ard arda 2 oyunu bana bu şekilde zorla satın aldırabiliyor?
2-kredi kartı kullanırken bile bankalar bizi -şu anda kartınızdan şu mağazadan şu kadarlık alışveriş yapılıyor , onaylıyormusunuz? diye ararken, avea nasıl benim onayımı almadan bu ödemeyi yapabiliyor?
3-samsung telefonumun wap ana tuşuna bağlı olarak direk karşısına satın al butonu çıkan bir oyun sitesi neden kaydedilmiş?
4-kontor yukleme işlemini yaptığım taktırde kalan 120 kontorluk kısmını da alacaklarmış nasıl oluyor da ben alımı iptal edemiyorum?
5-benim yasal haklarım nelerdir? yarın tuketici hakem heyetine gidiyorum tavsiyeleriniz nelerdir.

Sevgili Melih;

Benim ufaklıklarda yanlışlıkla wap'a basmıştı benim de haberim yoktu baktım her ay turkcell'den ekstra 12 tl alıyorlar tabii bunu uyanana kadar 2-3 ay geçti. Turkcell'i aradım wap bağlantısını iptal ettim

Senin konuya gelince ise bu tip mesajları açmayacaksın
Açtığın zaman kabul etmiş oluyorsun ve GSM şirketleri hiç bir şey yapamıyorlar

Ben en kestirme yolunu yaptım
Tüm mesajları iptal ettim kafam şimdi çok rahat

bence o hatta hiç kontör yüklemeyin gidip simkartımı kaybettim diye aynı numarayla yeni kart çıkarttırın 120 kontörden daha ucuza gelir mi bilmiyorum :D ayrıca yeni aldığınız hattanda 120 kontör çekme ihtimalleri var. Birde tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz.

bence başvursan da bir sonuç çıkmaz, sana orada onay soruluyor zaten, bilgisi de veriliyor abi, sen aceleci davranıp çift tıklamışsın, keşke wap anasayfanı google.com yapsaydın ya da blank yani boş kullansaydın... bu arada cepten wap....com yerine www yi kullanırsan daha az fatura / kontör ödersin :D tabi bir daha kullanırsan

Bence Hattınızı Direk Kırın.Benımde Basıma Bi Olay Geldi Bu Millete Melodı Dınletme Olayından Hatta Ne Zman Kontor yuklesem 30 40 kontor gıdıyor.bende kırdım Kurtuldum...

şimdi benim bir kaç sorum var...

1-mobil oyuncu benim onayımı sormadan nasıl ard arda 2 oyunu bana bu şekilde zorla satın aldırabiliyor?
2-kredi kartı kullanırken bile bankalar bizi -şu anda kartınızdan şu mağazadan şu kadarlık alışveriş yapılıyor , onaylıyormusunuz? diye ararken, avea nasıl benim onayımı almadan bu ödemeyi yapabiliyor?
3-samsung telefonumun wap ana tuşuna bağlı olarak direk karşısına satın al butonu çıkan bir oyun sitesi neden kaydedilmiş?
4-kontor yukleme işlemini yaptığım taktırde kalan 120 kontorluk kısmını da alacaklarmış nasıl oluyor da ben alımı iptal edemiyorum?
5-benim yasal haklarım nelerdir? yarın tuketici hakem heyetine gidiyorum tavsiyeleriniz nelerdir.

melih, abicim zamanında avea call center da agent olarak çalıştım.ve gece yarılarına kadar böyle durumlarla boğusuyorduk....
mahkemeye versende hiçbir sonuç alamazsın öncelikle bunu bil.çünkü katma değerli hizmet olarak geçen bu sistem GSM operatörleri ve sağlayıcı firmalar öyle bir kılıfına uyduruyorki ,her şekilde haklı çıkıyorlar.
ve olay su şekilde gelişiyor.telefonuna bir mesaj geliyor " bizim umursamadığımız yani genellikle okumadığımız mesajlardan " ama bu mesajlar WAP uzantılı yada WAP PUSH mesajlarıdır.yani sen WAP ı aktif hale getirdiğinde direk mesajın içerisindeki uzantıya bağlanır.ve kontorlerin akıl almaz biçimde düşer.bunun için WAP anasayfanı sabitleyeceksin yada WAP kullanmayacaksın.
yıllarca bu işin içindeydim GSM & VAS eğitimleri almama rağmen hiçbir zaman WAP kullanmadım.ve hiç bir zaman WAP ı aktif hale getirmedim.çünkü TÜRKİYEDE WAP hizmeti tam bir soygunculuk.bunun yerine en uygunu GPRS hem daha hızlı hemde daha ucuz.
elbette bilen arkadaşlar vardır ama bilmeyenler için ufak bir tüyo;eğer sms lerinizi 2 kontore gönderiyorsanız GPRS aktif konuma getirip SMS yollama secenediğinide GPRS yaparsanız 1 kontore gider.(gerçi son tarifelerden sonra buna cok gerek yok ama belki brilerinin işine yarar)

benim de bildiğim bu durumda geri dönüş yok. giden kontörler gitmiş malesef, kalan 120 yi de kontör yüklediğinizde çekerler. biraz pahalı bir tecrube olmuş ama yine de bir şansınızı deneyin siz. cepten nete bağlanırken de wap değil de GPRS hattını kullanırsanız daha ucuza gelir gezintiler. telefonunuzun tarayıcı ayarlarından profillere girip varsayılan profilin başlangıç sayfasını boş bırakmanız da ilk açılışta kontör gitmesini engeller.

Benimde tel samsung gecen kendi basına wap a baglanmıs ben kapatmaya 15 kontor gitti :(

samsung bir çok wap lı modeli dahil D900 çıktığı günden beri kaç kişiyi dolandır bu mobiloyuncu!

Avea pek fazla yardımcı olamayacaktır.Onlardan birtek ilk kesilen kontorü talep edebilirsiniz.Oyunu indirmediyseniz wap kullanım data bilgisi aweada kayıtlıdır işlemi geri alabilirler indirmediyseniz datadan belli olucaktır içeriğin toplam boyutunun %25 den azı inmemiş olması gerekmekte Örnek: 100kb bir içeriğin 25kb indiyse kontor iadesi yapmazlar.Tek içerik indirme ile üyelik aktif olduysa devamında kesilecek kontrorlar için mobiloyuncu servisine müdahale edemezler Onların dışındaki bir Servisin ücretlendirmesi direk hizmeti sağlayan servisi ilgilendirir.

Kısmen çözüm olacaktır.
www.sikayetvar.com yada sikayetim.com sitelerine üye olup Şikayette bulunun ve sizinle önce şikayet var yetkililerinin temas kurmasını bekleyin 3-4gün içinde cvp vericeklerdir. Daha sonra şikayetim var temsilciniz olucak sizin şikayetinizin olumlu ve olumsuz çözümü hakkında size yardım edicek.Üyelikte belirttiğiniz tlfnlardan size ulaşacaklar.
Şikayetinizi düzgün türkçe ile belirtip şirket isimlerini kesinlikle kullanın özellik ismi geçen şirketlere bu konuları şikayetleri itina ile iletiyorlar.

Başaran Elektronik'in bir kuruluşu olan Mobiloyuncu servisinden şikayetçiyim diye msj başlarsanız içeriği indirmediğinizi belirtip hesabınızda kesilmesi mühtelip olan yani beklemede olan kontor miktarınıda söylerseniz. Yanlış işlem sonucu kesilen kontoru belirtirseniz ki büyük ihtimal bu kesilen kontor size iadesi olmuyacaktır fakat devamında kesilecek olan kontor için iptal işlemi uygulayacaklardır.

Bu konuda madur olan bir çok kişinin msjlarını göreceksiniz bahsettiğim sitelerde ve olumlu olumsuz çözümlenen cvplarıda okuyacaksınız.
Dikkat edilmesi gereken birşey var bu şikayetler arasında Kimileri kötü amaçla kullanıp içereiği indirdiği halde yüksek bulduğu için ücretlendirmeleri çamur atmak için aldatmaya yönelik mesajlar yazmış. Olumsuz cevap olarak okuyacağınız mesajlar moralinizi bozmasın incelemeler sonucunda kesinleşiyor hepsi.

Geçmiş olsun.

sikayetim.com
http://www.sikayetim.com/module.php?sid=6&cid=2838

sikayetvar.com
http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=mobil+oyuncu&s222.x=0&s222.y=0&loc=ara

bence yeni bir hat al. 120 kontoru de oraya vericeğine tanıdıklarına yeni numaram bu diye mesaj at. bunlar da yasal dolandırıcılar yapıcak bişi yok ne yazıkki

Geri