Misyonerlik!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KentucKy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
böle bişe söz konusu değil.. Allah'a iman etmek için illaki de birinin sana islamiyeti tebliğ etmesi gerekmiyo. insan akıl sahibi bi varlık.. hz. ibrahim aklıyla Allah'ı bulmuş... tebliğle değil... bu yüzden herkes sorumludur arkadaşlar... ama kimin ne yaptığı nasıl inandığı ve nasıl ibadet ettiği sdc kişiyi ilgilendirir.. başkasını diil...

Bravo!Demek ki neymiş, inanmak ve ibadet illa ki bir takım kalıplar altında ve körü körüne şekilciliğe dayanarak yapılmak zorunda değilmiş.Önemli olan biz deriz Allah, başkası der God, yukarıda bir yaratanın olduğuna inanmak ve ona şükür ve ibadet etmek.Allah zaten kimin ibadetini, kimin duasını kabul edeceğini bilir.Bunun şeklini ıvırını zıvırını tartışmaya gerek yok.Aklı olan herkes doğru yolu bir şekilde bulur.

bak gittim gene karışmış:mad::mad:

+1000000

Arkadaşlar insanlar varki müslanım diye ortada dolanıp yapmadığı pislik kalmıyor. Daha geçen aylarda 17 aylık bebeğe neler yapıldığını ne çabuk unuttunuz. Eminim ben müslümanım demeyi çok iyi biliyordur bunu yapanlar. Benin gözümde insan önce insan olmayı öğrensin onun haricinde hangi dine inandığı beni ilgilendirmez.
Zaten 3-5 kuruşa başka dine geçende gönülden müslüman değildir. Misyonerler en fazla onları içimizden ayıklar.
Ama Malatyadaki olay cinayettir vahşettir. Bunu yapanlar insan olmayı hakketmeyenlerdir. İnsan olmayı haketmeye müslümanlığı nasıl yakıştırırsınız anlamıyorum.

olay burda yatıyor aslında, cahillik... kulaktan dolma bilgilerle müslümanız arkadaş

yılda bir ay müslüman olduğumuz aklımıza gelir( ramazan ayı )

haftada bir gün müslüman olduğumuz aklımıza gelir ( cuma)

Kurban keseriz, etin büyük kısmını dağıtacağımıza küçük kısmını dağıtır, kalanını buzdolabına tıkarız. bir kısmıyla da mangala gider rakı içeriz !

adam kurban olarak büyükbaş hayvan keser, milyarlarca lira para verir, ama sana olan 150-200 YTL borcunu vermez! ( kul hakkına iyi bir örnek)

afedersiniz ama fuhuş yapar, geneleve gider,zina yapar, onun-bunun karısına - kızına laf atar sonra ramazan ayı gelince kafasını önüne eğer , gerçek bir Müslüman olur

yok öyle yağma, " ya hep ya hiç " ya bütün kurallara uyacaksın, ya da uymayacaksın. bu iş %50 - %50 gitmez

Ayrıca 2 kelime de malatya olayı için söyleyeyim. o misyonerler için yapılan şeyin adı caniliktir, Yüce Allah'ın verdiği canı Yüce Allah almalıdır. Allahın verdiği canı Allah alır..

Ayrıca bütün kitaplar kutsaldır. din olgusu insanları birbirine bağlamalıdır..

(lafım dinini hakettiği gibi yaşayan değerli insanlara değildir)

i

sen konuyu farklı mecralara taşımaktasın nedense

ben ne diyorum sen ne diyorsun ezber yapma lütfen

arkadaşım hiristiyana museviye vs sözüm yok ama benim cahilime karışıp beynini yıkayıp din degiştiriyor ve onuda emellerine ortak ediyorsa ben karşıyım diyorum
pkk nın %50 si net bişekilde söyleyim misyonerlerin eseridir

Para için din değiştirilmez. Zaten bizim dinimiz en güzeli...
Bazı değerler para ile ölçülemez...

valla isteyen istedigi yere çeksin ben bu konunun başlıgının degiştirilmesini ve adının karmaşık duygular konulmasını rica edicem

bu klasik laflar artık olmuyo en azından ben ciddiye almıyorum

yaw nasıl bir konu tartışma adabıdır bu anlamadım içerim gezerim yakarım yıkarım ama ben diyorumki ne olursam olayım misyonerlik yapan herkese tepkimi veririm ama bi türlü anlaşılmıyor ne dedigim

arkadaşlar kimse bu zamanda tam manasıyla islamı yaşamıyo çok incelerseniz her kafadan her şeyh ten bi ses çıkıyo biz islamı yaşayamıyor belki ama biliyoruzki biz bu dinin inananlarıyız

çoçugunu başkasının dövmesine izin vermezsin ama kendin döversin

dini yaşayamıyoruz diye alın ulan size potansiyel toplum degiştirin dinlerini sonra kullanın istediginiz boyuttamı demek lazım

benim
bu konuya son mesajım bu arkadaşlar lütfen cevap hakkı dogmaması için benim yazdıklarımdan alıntı yapmayın bi yerde sabrımı ve kendimi bu kadar yormamam gerekti ama malesef oldu eger konu başlıgındaki gibi tartışılırsa yazarım

SAYGILAR..

Son düzenleme:
Başlık kilitlenebilirmi?

ustam onların inancına göre böyle kavramlar yok zaten bildiğim kadarıyla...hem müslüman olmayan herkes cehenneme gidecek diye birşey de yok...o kısım bizi de aşar zaten...kime ne olacağını biz bilemeyiz...hem herkes kendinden sorumlu değil mi...onlar da istediklerini yapsınlar...cefasını çekecek olan da ol sefasını sürecek olan da...bize sadece saygı duymak düşer...ama her ne olursa olsun malatyada olanlar tamamen vahşet...kabulü veya onaylanması mümkün değil
ben o zaman şöyle sorayım Türkiyede bir Malatya damı Hristiyan var..Türkiye genelinde Hristiyan Vatandaşlarımızın sayısı milyon vardır sanırım.neden onlar öldürülmüyor? Onlar acaba sadece incil mi satıyorlardı...Veya Hristiyanlıgımı yayıyorlardı?Suçu varsa cezasıda olmalı oyle veya böyle...Uslu duranın bu memlekette herzaman yeri vardır...Antalya,alanya,bodrum vs vs. yaşayan hristiyanlara neden dokunulmuyor acaba...
Alfa romeo ampleminde yılanın agzında kim var.....suçları varsa cezalarını çekerler.demekki varmış.

Son düzenleme:
daha fazla birbirimizi kırıp geçirmeden konu kilitlense fena olmayacak.
lütfen artık yazı yazmayalım, rica ediyorum herkesten

Suçu varsa cezasıda olmalı oyle veya böyle

Bunlar çok tehlikeli mesajlar.Bu devletin polisi var, savcısı var, hakimi var.Eğer birinin suçu var ise ilgili kurumlar görevini yapar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri