Meriva aşiri cam buğulanmasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan T@H!R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

T@H!R

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ben 2004 model meriva 1.6 cosmo kullanicisiyim soğuk ve yağmurlu havalarda aracin camlarinda aşiri derecede buğu oluşuyo ve çözülmüyo araçta yari otamatik dijital klima var son ayar açmama rağmen çözmüyo acaba aracin havalndirma sistemimi yoksa başka bir yerimi arizalidir fikir verirseniz sevinirim...

hava sirkülasyonunu dışarıdan emecek şekilde ayarlayın.

Arabanın iç dış havalandırmasına bak, muhtemelen iç havada takılı kalmış.
Tuşa bas hareket varmı bak.
içerideki nemli havayı çevirdiği için buguyu çözemez.
Bugu için dış havayı alması gerek. iş/dış hava motorunu ve kapgını kontrol ettir.

Ben 2004 model meriva 1.6 cosmo kullanicisiyim soğuk ve yağmurlu havalarda aracin camlarinda aşiri derecede buğu oluşuyo ve çözülmüyo araçta yari otamatik dijital klima var son ayar açmama rağmen çözmüyo acaba aracin havalndirma sistemimi yoksa başka bir yerimi arizalidir fikir verirseniz sevinirim...

dijital klima tam otomatik diye biliyorum.. sağdaki fan hız düğmesinin sol üstündeki tuşa bastığınızda bütün havalandırmayı cama vermesi lazım ve ECO tuşunun aktif olmaması yani klimanın aktif olması gerekir..

bir ihtimal arabaya su girmiş olabilir.. bi ara farketmeden altını vurmuşsunuzdur, bi tıpa gibi bişey yerinden çıktıysa araç suyu emer resmen...

yağmurlu birgünde paspasların altını bir kontrol edin, paspasın üstünde ıslaklık oluyo ama insan diyoki oturan birinin ayağından dolayı ıslanmış falan meğer paspası kaldırıp döşemeye bi dokunsan göl olmuş orası.. yani bir ihtimal de olsa bakın derim

bu buğu problemi opellere mahsus galiba yollarda da dikkatimi çekiyor..
benim arabada da aynı problem klimayı çalıştırıyorum fanı 4 e alıyorum buğu gidiyor ama çok zor 5-10 dakika sonra :mad:
hyundai accent arabaya biniyorsun aynı şekilde çalıştırıyorum buğunun çözüldüğünü gözünle bile görebiliyorsun o kadar hızlı çözülüyor
buğu önleyici de kullandım oda camda iz bırakıyor artık buğuyla yaşamaya alıştım :(

araba içinde ıslaklık varsa, polen filtresi ıslanmışsa klima/kalörifer daha fazla buğuya neden olur.

ya bu opellere mahsus degil eger araclariniz da o kakpit parlaticilar varya onlari bir kez kullandiysaniz, yada sizinde kullanmniza gerek yok, oto temizligi yaptirdiginiz yer o parlaticinin bulastigi bir bezle caminizi silsin olay bitmistir, artik cam degisene kadar bugu olayini cozemezsiniz...

Gecmis olsun,

Arac icindeki bugu tabii su almasindan, ic havanadirmada kalmasindan vs den de olabilir, ama cok oluyorsa sebep yukarida soyledigimdir, bundan sebep cam degistiren biliyorum.

o nasıl bişey ki öyle??

filtreyi bi defa değiştirmeni öneririm öncelikle.

Filtrem yeni hatta genel bakımdan çıkalı 1 ay olmadı ama göğüs parlatıcılar buğu yapıyorsa bilmiyorum devamlı bu ürünler temizlik esnasında kullanılıyor...

Geri