Meriva 1.3 Turbo Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhabalar fırsat buldukça egr hotrumu valfi ve turbo borularını sökerek temizliyorum resimlerini paylaşmak ve durumları hakkında nacizane bilgi almak istiyorum.. gaza basınca 2200 dd i geçtiğinde puf diye siyahımsı duman atmakta araç..

Alttaki parçanın üst kısmını söktüm siyah olan egrye yani alttakine ulaşmak daha bir zor..Ama parçada kömür krumlaşma yotu..
image.jpg

Alttaki resimde egr den çıkan plastik manifolt girişindeki krumlaşma ve temizlik sonrası görünüyor..
foto_raf_1.jpg

foto_raf_2_1.jpg

Alttakide Turbom genel olarak etrafı görünmekte bağlantı boru etrafı yağ içindeydi kelepçesi vs..
foto_raf_1.jpg

foto_raf_3.jpg

foto_raf_2_1.jpg

Son düzenleme:
Aracınız kac bin kmde dizel motorlarda yüksek devirlerde yüksek kmli araclarda hatta bazı farklı markaların dizel motorlarında düşük kmlerde bile siyah duman görülmekte tavsiye intercoiler borularını ve diyer turbo hortumlarında hava kacagı durumunda da siyah duman görülmekte onları bir kontrol edin hava filtrenizin temizliği kullandıgınız mazot bile fark ettirir carbon clean yaptırdınızmı aracınıza vsss gibi tavsiyelerde bulunanilirim enjektörde bi faktör ama siyah duman n oluşu hava karışımının fazla olup yakıtın az kaldıgı durumlarda yogun görülen bir durumdur zengin karışım dediğimiz

M.Kemal ATATÜRK.

ilginiz ve yazınız için tşk ederim

Ricaederim dilimiz ve bilgimiz yettiğince yazmaya calıştık diyer arkadaşlarda katkıda bulunacaklardır benim atladığım bişey varsa :)

M.Kemal ATATÜRK.

Geri