mazot pompası

evet bi ara 272 kurus yakıodu ama son zamanlarda bişeyler oldu..doğru o zaman normaldi ama bi problem var.ve iş bunu çözmeye kaldı...:-)

yaksa yaksa 7 litre 100km buda 27 kuruş km de eder
bu arada 270 i şehir içinde yakması lazım değil mi öleydi çünkü.o zaman şehirler arası daha da az yakması lazım...araba çok iyi ama şu yakıt işini bi çözüme bağlasam

ben 2.0 dtı kullanıyorum en son gebze-sefaköy arası gidip geldim 4 kişi ve malum boğaz trafiğide dahil 170km de 9,5lt yaktı, krş hesabı 20krş ediyor. sabit 120km hızda 18krş a kadar iniyor

sehir içi kullanımla alakalı oldugu için birşey diyemem ama uzun yolda 20-23krş geçmemesi lazım

not: selim abimizin dediği gibi pompayı hiç elleme, güzelce tech2 cihazıyla baksınlar en kötü enjektör bakımı yapılır

Son düzenleme:
ben 2.0 dtı kullanıyorum en son gebze-sefaköy arası gidip geldim 4 kişi ve malum boğaz trafiğide dahil 170km de 9,5lt yaktı, krş hesabı 20krş ediyor. sabit 120km hızda 18krş a kadar iniyor

sehir içi kullanımla alakalı oldugu için birşey diyemem ama uzun yolda 20-23krş geçmemesi lazım
dün karabükten kastamonuya geldim.120-130 km hızla 360 yakıyor ya..6 ay öncesinde 270 bin yakıyordu.sorunun nereden kaynaklandığını bulamadım sehir içi dışı 360 ortalama işte...

bu arada 270 i şehir içinde yakması lazım değil mi öleydi çünkü.o zaman şehirler arası daha da az yakması lazım...araba çok iyi ama şu yakıt işini bi çözüme bağlasam
Aynen bu 27 kuruşu şehir içinde yakması lazım

Aynen bu 27 kuruşu şehir içinde yakması lazım
teşekkürler kardeş sağolasın..

ş.içi= 26krş ile 28 krş
ş.dışı=22krş ile 24krş yakması lazım şuan kış ve mazotun tavan yaptıgı şartlarda

Sinan bey, bence de servise gitmelisiniz. Motor farkından ötürü bu kadar fazla yakacağınızı tahmin etmiyorum. bende kendi araçımdan örnek vericem. 2012 astra h 1.3 cdti easytronic İstanbul içinde 5.2 yakıt ortalaması 180tl/865km=0,21 tl henüz 1200 km'de mağlum motor yeni ve kış biraz fazla yakar derler ama bence şuan bile araçım ideal yakıt sarfıyatı yapıyor.

Sinan bey, bence de servise gitmelisiniz. Motor farkından ötürü bu kadar fazla yakacağınızı tahmin etmiyorum. bende kendi araçımdan örnek vericem. 2012 astra h 1.3 cdti easytronic İstanbul içinde 5.2 yakıt ortalaması 180tl/865km=0,21 tl henüz 1200 km'de mağlum motor yeni ve kış biraz fazla yakar derler ama bence şuan bile araçım ideal yakıt sarfıyatı yapıyor.

sizinki gayet iyi hatta süper yazın yakıtının düşmesine bile gerek yok gene böyle yaksa bile yeter yani bence...

Onur bey, aynı araçın 2008'i vardı istemeye istemeye satmıştım. otobanda 200km/h'i rahat geçmiştim. İstanbulda e-5 de asla basmam makas atmam sakin sakin giderim ama arada sıkıştırılarsa elimi joistiğe atıp bende bi sağ sol yapıyorum. :)) bu yeni aldığımın vites geçişlerinden daha çok memnunum.boş yolda daha 140km/h'in (TEM) üstüne çıkmadım. bazen vites küçültüp motorun devrini artırıyorum. yakıtı da ilk fazla yakar dedim ama son derece memnunum.

Geri