Mazot Katkısı

bosch-car servisleri de o işi iyi yapar .
( bu arada adı sanırım CARBON CLEAN idi ).

Arkadaşlar malum yaz geliyor yollarda olacağız sürekli... Aracı hafta içi periyodik bakıma sokacağım... Dışarıdan Bakım Setı aldım, (Castrol Magnatec 10/40w + filtreler) 110.000 km oldu... Würth mazot katkısı almayı düşünüyorum... Nasıl kullanılır, ne kadar katılır, faidesi var mıdır bilgilerinizi, birikimlerinizi paylaşır mısınız...
56131940_tn30_0.jpg

bu ürün enjektör temizleyici değil, mazot katkısı. ikisi farklı amaçla kullanılan ürünler.
bu ürün mazotun daha verimli yakılması amacıyla kullanılan bir ürün. enjektör temizleyici ise bu ürün ile aynı tip ambalajda satılıyor ancak üzerinde dizel ve cammon rail dizel yazan iki farklı motor için iki farklı ürün var.
ayrıca aynı ürünün benzinli motorlar için olanı da var.
enjektör temizleyici olanından ben de bir kaç defa kullandım, 40.000 km.de iken carbon clean yaptırdım.
şu anda300 ml. enjektör temizleyicinin fiyatı 25 lira. bence arada bu ürün kullanılabilir ama makine ile carbon clean yaptırmak kesin sonuç açısından açısından çok daha mantıklı.

bugün didim-izmir yolculuğu öncesi würth enjektör temizleyici'yi yarım depo mazota ekledim... ortalama 110 km hızla sürdüm, ilk 40 - 50 km'yi yüksek devirlerde kullandım...
psikolojik mi bilmiyorum ama araçta ışıklardan kalkışta bir serileşme ve vites değiştirirken oluşan hafif sarsıntıda azalma hissettim... ilerleyen günlerde bir değişiklik olursa yine yazarım... sırada mazot katkısı var depo bitip tekrar yarım depo doldurunca onu deneyeceğim...

bıraz psıkolojıkman olmus gıbı hocam,arkadaslar sıze tavsıyem,eger enjektörlerın bıraz kendıne gelmesını ıstıyosanız,würth dızel mazot katkısını ,yarım yada full depoya kullanmayın,depoda son 20 tl lık mazot kalmısken kullanın ,depoda 20 tl lık son mazot kalmısken bı kutu yakıt katkısını atın depoya,ve aracı kullanmayın,rolantıde tam 45 dakıka calıstırın..ondan sonra depoyu ıstedıgınız gıbı doldurun 40 tl 50 tl vs mazot aldıktan sonra farka bakın...

Kullandım pek bir fark göremedim açıkçası bana psikolojik gibi geliyor.Deponuzda %10 litreden fazla yakıt varsa kullabiliyorsunuz hepsini boca ediyorsunuz depodan içeri.

Geri