Mazot Katkısı

ksk_corsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar malum yaz geliyor yollarda olacağız sürekli... Aracı hafta içi periyodik bakıma sokacağım... Dışarıdan Bakım Setı aldım, (Castrol Magnatec 10/40w + filtreler) 110.000 km oldu... Würth mazot katkısı almayı düşünüyorum... Nasıl kullanılır, ne kadar katılır, faidesi var mıdır bilgilerinizi, birikimlerinizi paylaşır mısınız...
56131940_tn30_0.jpg

hocam ben almıştım 4-5 ay önce. fark etti gerçekten. Sürekli tırmanmak zorunda olduğum 37 km bir yol var. 0 rakımdan 900 mt çıkıyorum. önceden 3 ün zor yediği yerlerde çok rahat 4 le çıkıyorum. bunda shellin mazotunun da katkısı var tabi. tavsiye ederim. Yarım depoya attım ben öyle önermişlerdi. katkıdan sonra uzun yolda en az 40-50 km yüksek devirde git ki kurumları temizlesin.

würth ün mazot katkısı tabııkı faydalı olur,fakat bı işlemden %30 verım alacagınıza yıne würth ün enjektör temızleme makınesı ıle enjektörlerınızı temızletsenız daha ıyı olmazmı? %100 fayda alırsınız,45 dakıka boyunca enjektörlerınız temızlenıyor,ejektör memesındekı karbon kurum olusumunu tertemız edıyor,butun dizel arac sahıplerıne tavsıyem 50 bın km de bır enjektör temızlıgı...

ama temızleme yapılcaksada ole 30 40 lıralık yerde olmucak abımızın deıdgı gıbı gıt wurte yaptır ona zamanın yok yada pahalı gelırse depda az mazot varken yapıstr 2 tane depoya bundan ustunede shell gtl doldur o depo yarılanasıya kadar devrı yuksek tut o zaman cok faydası olur gercektende faydalı bı urun hatta gecenlerde gıttım araca almaya ızmı8rde wurt un bayısı var adam arac yenı oldugu ıcın satmadı bız 50000 km den sonra onerıyoruz olmaz sızın aracınıza dedı satmadı:) su anda ızmırdeysende yerı karabağlar yolu uzerı yesıllık caddesınde burda alısverıs merkezını gecınce gorursun sagda

ayrıcada aracın yagını degstrrkende morotun ıcıne ya mazot yada ınce yag koyuyolar hatta degısık bı urun var yagı degstrmeden once koyuyosun sonra yagı bosaltınca tum pıslık motordakı bırıkıntıler temızlenıyor ben her yag degstrdıgımde yaptırrdım

würthü kastetmedım,würth marka enjektör temızleme makınesı var,ordu da da vardır mutlaka..bende 100 tl hem ılacı hemde makıne ıle temızlığı.. sızın memleketınızdede o fıyatlardadır sanırım..pompacılarda tamır servıslerınde mutlaka bulursunuz bu makıneyı kullanan..

dti lerde de faydası farkedilir derecede olurmu acaba ? araba 51000kmde 11 sene oldu hep shell v-power atıyoruz

Afyon'da bulamadım ürünü... İnternette de 60 TL civarı... :confused:
Çok pahalı geldi önceden 30 TL civarı bişey değil miydi yahu bu ürün?

10/40 yağın cdti corsalar için işkence olduğunu, 30000 bakımında 5/30 yağ koyunca anladım. Kitapçıkta da en son çare olarak 10/40'ın konulması gerektiği yazıyor. Gelelim asıl soruya. Mazot katkısı cidden faydalı, sürekli kullanımda kurumu da engelliyor diye biliyorum. 5000-10000 km arsı ben de kullanıyorum, ayrıca 40000 km'de bir de carbon clean yaptırıyorum. Düzenli olarak yaptırıldığında aracın egzozundan çıkan dumanın da azaltığını göreceksiniz. Mazot katkısının kullanımı ise sitesinde şu şekilde belirtiliyor:Sürekli kullanımda; depoya her yakıt ilavesinde depo hacminin %0,15-%0,20’si kadar katkı ilave edilmelidir.
Ayrıca resmi sitesinde de fiyatı 30 lira civarı.
http://shop.wurth.com.tr/common-rail-mazot-katkisi-300mml

bugün ben würth enjektör temizleyici doldurdum bakalim ilerki zamanlarda görecegiz faydasi varmi yokmu benim arabada rölanti sorunum vardi iyi geldigini duydum

Geri