Mazot aldım arıza lambası yandı:((YARDIM...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drserkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
partikül filtresi değildir tıkanan bölüm,partikül filtresi yeni nesil dizellerin egzostlarındaki kurumu temizleyen bir parça,ısı enerjisi ile bu işi yapıyor..

opel de dahil common rail dizellerde yakıt devresinde suya,yabancı cisimlere veya motorinin viskozitesine duyarlı sensörler var..sistemi korumak için motora yakıt akışını keser,arıza sinyali verir..

soğuk hava nedeniyle euro dizel donmaz çünkü içinde özel katkı maddeleri var,kırsal motorin donabilir yada pelte hale gelebilir..buda yakıt akışını keser..

bugun po dan 100 tl euro dizel mazot aldım 5-6 km sonra tam depar atarken araç gaz kesti stop etti akşam eve gidene kadar 6-7 defa gaz kesti yarın servise gideceğim bakımlarını da geçen hafta yaptım üstüne 1500 km gittim bişey olmadı tahminim bakımdan değilde mazottan gibi geldi inşallah büyük bi masraf çıkmaz 1.3 cdti 2007 corsa

mazottan huylanıyorsanız yakıt aldığınız yerden kasadan cıkan fişi alın ki hak idda edebilesiniz daha sonra tech 2 ye bağlatın bakın

bende çok yaptı onu
gaza yüklendiğimde araba gaz kesiodu arıza lambası yanıodu
sanırım egr valfi ben yaptırdım sizde kontröl ettirin

Turann umarım önemli bir problem yoktur.basit bir temizlik işlemiyle sorunun hallolur.sharwz dediği gibi faturanı inşallah saklamışsındır.Plaklı olanı özellikle.Mazottan kaynaklanan durumlarda önemli bir belge.Banada servisteyken onu sormuşlardı.Mazottan kaynaklanıyorsa istasyonun sigortasından karşılatırız demişlerdi.Neyse bunlar için erken inşallah sorunun basit yollu çözülür...

aracın altını sürtmüşüm altındaki mazot dağıtım kablosunu çekmişim ve hortum kırılmış böylece motora giden mazot miktarı azalınca motorda kendini kapatmış allahtan 10 lira ile kurtardım :)

Geri