Mazot aldım arıza lambası yandı:((YARDIM...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drserkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

drserkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyigeceler arkadaşlar...Akşam eve gelirken herzaman mazot aldığım benzinlikten mazot aldım.Normal olarak arabaya binip evimin önüne geldim.Garajımın kapısını açmak için arabayı durdurdum.Daha sonra çalıştırdım arabayı ve araba kendini saldı.Stop etmişti araba.Tekrar çalıştırmayı denedim.Ve baktım ki arıza lambası yanıyor.Arabayı korkarak yerinden kaldırdım.Ancak bu seferde ESP lambası takılı kaldı.Arabayı garaja aldım.Ve tekrar çalıştırmayı denedim.Çalışıyor ancak birkaç saniye sonra kendiliğinden gücü kesiyor.Daha da zorlamak istemedim aracı.Öyle bıraktım.Klavuzunda mazot filtresinde su olabileceğini yazıyor.Acaba aldığım mazot sulu muydu?Eğer öyleyse servisle bağlantılı olarak bu işte yasal hakkımızı nasıl kullanabiliriz?Şimididen değerli bilgileriniz için siz ustalara sonsuz teşekkürler.Çalışırken ki olan fotolarıda ekledim.Yorumlarınızı bekliyorum...

Ekli dosyalar

• 16122009028.webp
    16122009028.webp
    49.7 KB · Görüntüleme: 99
  • 16122009029.webp
    16122009029.webp
    49.2 KB · Görüntüleme: 88
günaydın ustalar...

Aynı sorun benimde başıma geldi (Benzin) tech2'ye bağlattım yakıt temizleme arızasıymış ne demekse, bende bujileri değiştirdim

Büyük bir ihtimal benzinle pislik geldi

2. resimdeki bende de oldu. muhtemelen yakıttan. sonra sanayiye gittim 30 tl ye temizlettirdim heralde egzoz gaz cıkışı ile alakalı bişeydi (egzoz manifoldu) tam hatırlamıyorum. ama ustalar temizleyince arıza lambası yanmadı bidaha

Son düzenleme:
ben mi yanlış gördüm acaba ama sanırım yanan motor arıza lambası değil.
mazotla ilgili değil.
fotolardan birinde motor çalışmıyor.
kontrol lambaları motor çalışmadan sönmez diye biliyorum.
diğer fotoda motor çalışır haldeyken yanan da farklı bir lamba, motor arıza lambası değil...

yanan lamba egzoz lambası gibi katalizörünüz dolmuş olmasın

2.resimde araç çalışıyormu şimdi? Yağ lamban yanıyor. Egsoz yanıyor.... Akü şarj etmiyor... Çalışırken bunlar yanmaz ama...

Arkadaşlar kusura bakmayın işten yeni geldim.Ancak mesaj yazabiliyorum.2.resim çalıştırmadan önce çekilen ve arıza lambasını gösteren resim.1.resim ise çalıştıktan sonra ki.Gelelim problemimin ne olduğuna.Sırasıyla anlatayım ki izlediğim yolu giren diğer arkadaşlarada yardımı olsun.Sabah ilk işim servisi aramak oldu.Servis öncelikli olarak asistance aramam gerektiğini söyledi.Aradım bir arkadaş çıktı ve kayıt bilgilerimi aldı.sonra beni teknik elemana yönlendirdi.Arabayı çalıştırmamı ve tam gaz yapmamı istedi.Arabayı çalıştırdım.Tam gaz yaptım bir mühlet.sonra arıza lambası söndü.İstersem yola çıkabileceğimi istersemde kendilerinin bana bir çekici gönderebileceklerini söylediler.Bende kendim gitsem daha iyi olur vakit kaybetmem dedim ve götürdüm aracımı servise.Aracı tech2 ye bağladılar.Rail denen bir sensörde problem olduğunu düşük basınç saptadığını söylediler.arabanın orda kalması gerektiğini ve gerekli birkaç yerine daha bakacaklarını söylediler.Akşama doğru aradılar.Aracımın hazır olduğunu ve problemin giderildiğini söylediler.Araçta soğuk havadan ötürü mazotta katılaşma söz konusu olmuş.Ve bu filtreler en küçük bir taneyi bile algıladığında problem oluyormuş.Filtreyi temizlemişler.Tech 2 programını güncellemişler.Şuan çok şükür problemim çözüldü gibi görünüyor.Siz değerli ustalarada teşekkür ederim yorumlarınızı yazdığınız için.Birde aracı çalıştırırken iki kere kontağı aç kapa yaparsan(ışıkların sönmesi için geçen süre) pistonlarımı ısıtan birşey varmış.O daha iyi ısıtır ve aracınız daha iyi çalışır gibi bir tavsiyede bulundular.Durum bundan ibaret Saygılar...

sizin sorun partikül filitresindeymiş tahminim doğru yeni model dizel araçlarda bulunuyor .yol müsait olunca zaman zaman dip gaz yaparsanız bu sorunla tekrar karşılaşmamış olursunuz.

Teşekkürler beyaz güvercin tavsiyenize mutlaka uyacağım.Hayırlı geceler...

Geri