Bende 1994 1.8 var. ankara içi 100km/10lt ankara-bolu arası 90-100 km hız ortalaması otoban kullanımda 100km/6lt yakıyor.
2.0i den fazla yakıyor mu bilemicem.
(LPGsiz kullanıyorum)
Karbüratörlü olduğu için LPG mimarisi eski teknoloji olucağından çok yakıyor olabilir. O konuyu hiç bilemiyorum.
Üstündeki orjinal karbüratörünü ostimde ustasına 4 yılda bir bakım yaptırıyorum. motorla ilgili bir sıkıntı yaşamadım. ilk sahibiyiz. şu 262.000 km de.
Benim eskiden sık yaşadığım tek problem benzin otomatiğinin contasının yırtılmasıydı. Tamamen sulu veya kalitesiz benzinden olan bir sorun. Parça fiyatı 50-70 tl arası kendiniz bile değiştirebilceğiniz kadar kolay. 4 yıldır opet istasyonlarından benzin alıyorum. henüz 4 yıldır brezilya üretimi benzin otomatiğim bozulmadı.
1.8 motor ile bir sıkıntı olduğunu yada böyle bir söylenti duymadım. Genel olarak vectra A sorunları 1.6 sun, 1.8s, 2.0i ve gt 2.0i 16v sorunlar ortak ama üstesinden gelinmiyecek sorunlar da değiller. Bazı arkadaşlar kızıcaktır ama ben genel olarak Vectra B lerden daha sağlam ve masrafsız olduğunu düşünüp arkadaşlarıma da A kasa almalarını tavsiye ediyorum. Alıp da "pişman oldum bu ne" diyende olmadı henüz.
iyi ki zamanında 2.0i almamışız die seviniyorum ben. oksijen sensörü, enjektör vs gibi hassas parçalar yok bizimkinde. 2.0i de çok kullandım gidişinde de çok önemli bi artısını göremedim. siz bilirsiniz tabi. benim kişisel görüşüm.
Aklınıza takılan birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya da çalışırım. İnşallah temiz bir vectra A bulabilirsiniz