mavi şimşek neden çalışmadı

Bu arada arabada fazla benzin yoktu etkisi olabilirmi patlamayaaa

vallahı mehmet kardesım ben burda sana ne desem dogru olmaz ben 6 senedır opel teknıkerıyım benzının az olmasından yaparmı bılemıyorum ama bakmak lazım derım..bu arada gecen senelerde bır olay basımıza geldı aracı gene boyle bır durumda musterımız sabah mars a basmıs ve hıc mars olmamıs.bıze telefon actı ve durumunu soyledı bızde gerekenı soyle ızah ettık bız gelıp aracınıza mudahale edelım ve sorunu cozelım dedık ucret olarakda ınnakı cok ucuz bır ucret teklıf ettık..musterımız kabul etmedı ve bır zaman sonra arac cekıcıyle servıse geldı.musterımız bır ara kabloyla akuyu takvıye edıyor ve aracı calıstırmaya baslıyor aracın motor suyunda antıfırız olmadıgı ıcın donuyor.tabıkı devırdayım donmus ve kıtlenıyor aracın trıger kayısı kopuyor.gerısını soylemeye gerek yok sanırım..ben derım kı dıkkatlı olalım üç beş kurus ıcın aracımızı ıhmale getırmeyelım.ne olur ne olmaz ..tessekkurler.

çok tşk ederim kardeşim akşam denim gidim olmazsa bende servisimi arim BİRDE KORKUYORUM hani fazla bilgim yok ama motor suyu deposunu açtım ilkönce parmagımı içine soktum su donmamaıştı acaba motora giden borudamı donmuş olabilir

Son düzenleme:
akün zayıf olmasın marşa basınca icerden lambalar sönüyosa akü sorunun var..motor u döndürmez zaten

vallahı kardesım eger donduysa emın ol ılk borular donar ama bence senın aracında cok buyuk bır problem yok...ama sen tebbırı elden bırakma derım ıyı gunler ...

su donmamış akü boşalmış olabilir patlama sesi ise yakıtdan gelmişdir içinde kalan yakıt üstüne yakıt geldigi için sıkışma yapmış akü ile çalışmaazsa vurdurma yöntemini dene eger garip sesle kesik kesik çalıyorsa benzini yakacak yeterli ateşlemyi saglamıyordur

ewet arkadaşalr benzin müşürü arızalanmış galiba arabada hiç benziin yok ama göstergede 2.kırmızı çizgideydi araba ondan çalışmamış sorun çözüldü servisi aldım götürdüm. 40 tl aldı

geçmis olsun lpg den sonra benzini ihmal ediyor gibisin her lpg alımında arabana 5-10 ne denk gelirse benzin attır deponu çeyreğın altına düsürme

witamin kardes senın motordan patt dıye ses geldı dıyorsun degılmı pekı tekrar calıstırdıgında sankı motor bosa donermıs gıbımı ses yapıyordu.eger oyleyse kı allah korusun..cokkk kotu.. ama sen en yakın zamanda antıfırızını ıhmal etme ve sadece 3 lt antıfırız koy vazlası sanada aracınada zararlı gerısınede su koymayı ıhmal etme buları yaptıksan sonra eger aracın calısır ıse motor suyu depo kapagını acık tut ve arac FAN acana kadar bekle ıcındekı havası cıksın ve tekrar suyunu kontrol et yoluna devam et kardesım...tessekkurler..

merhabalar,
bu 97 vectraların radyatöründe de suyu boşaltmak için tıpa varmı.
ben geçenlerde antifiriz koydum ama eski suyu tıpadan (varsa) değilde radyatöre üst köşeden bağlanan kalın hortumdan boşalttım bu arada tahliye bidonunun sarı kapağını da açtım ve bayağı bi su boşalmıştı. sonrada tekrar tahliye bidonundan antifiriz ve su koydum sonrada motoru çalıştırdım. su biraz çekildi ve tamamladım. ama öyle fan açana kadar beklemedim acaba hava yapmışmıdır.

Geri