Marşta vuruntu ve ses!

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Merhabalar,

Eylül ayında aracımın 60.000 bakımını servisinde yaptırdım. Temiz bir şekilde teslim aldım. Ancak 1 ay kadar önce bir gün marşa bastığımda motordan vuruntu gibi böyle garip sesler geldi. Biraz da sarsıntı vardı. Hemen stop ettim. Tekrar kontağı çevirdim. Yağ lambasının yanmadığını gördüm. Tekrar denedim. Yağ lambası düzeldi. Marşa bastım ve normal çalıştı.

Bu olay her marşta olmuyor. 10-15 marştan birinde falan oluyor. Tekrarlayınca düzeliyor. 2-3 seferden sonra motor arıza lambası sönmemeye başladı. Marşa basınca sönüyordu. Yolda falan herhangi bir arıza işareti yok. Ama bu şekilde olmayacak galiba.

Yağlanmanın sağlıklı olup olmadığından kuşkulanıyorum. Yağ seviyesi normal, kontrol ettim. Sorunum ne olabilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

özellıklle sogukken yag kalınken hemen stop edıp kontagı hemen actıgında yag lambasını yanmaz cunkı musurdekı basınc hala vardır bıraz bekleyınce yanar o durum normal bı sorun yok. zaten sorun olsa yag lambası sönmez. ama marstakı sesı anlayamadım bı yorum yapamayacam

özellıklle sogukken yag kalınken hemen stop edıp kontagı hemen actıgında yag lambasını yanmaz cunkı musurdekı basınc hala vardır bıraz bekleyınce yanar o durum normal bı sorun yok. zaten sorun olsa yag lambası sönmez. ama marstakı sesı anlayamadım bı yorum yapamayacam

Çok teşekkürler...

Marşta ses sorunu yok, yanlış anlattım galiba. Sorun marşı aldıktan sonra motordan gelen seste. Hem ses var (vuruntu gibi) hem de hafif bir sarsıntı var. Yolda falan hiçbir sorun yok bunun dışında. Zaten 10-15 marştan birinde oluyor. Ama yolda bırakır ya da motora zarar verir diye kuşkulanıyorum.

Çok teşekkürler...

Marşta ses sorunu yok, yanlış anlattım galiba. Sorun marşı aldıktan sonra motordan gelen seste. Hem ses var (vuruntu gibi) hem de hafif bir sarsıntı var. Yolda falan hiçbir sorun yok bunun dışında. Zaten 10-15 marştan birinde oluyor. Ama yolda bırakır ya da motora zarar verir diye kuşkulanıyorum.
dusunuyorum ama tam olarak sudur dıyecegım bırsey yok bakmak lazım.

vuruntu sesi değildir o, yağı süzülen supap sesidir.

Bu arabayı anlamak çok zor. Opellerin hepsi böyle mi acaba?:)

Dün kontak açıkken sürekli yanan, araba çalışınca sönen motor arıza lambası kendiliğinden söndü. Ama bu kez de araç çok geç çalıştı. Normalde bir tıkta marşı alırken birkaç seferdir biraz sürüyor. Hep yapmıyor bazen ama kafama takılıyor işte.

Opele alışana kadar bir hayli zaman geçecek galiba...:)

Yolda, özellikle düşük viteslerde gaza ani basıp bıraktığınızda da bu tıkırtı oluyormu?

Yolda, özellikle düşük viteslerde gaza ani basıp bıraktığınızda da bu tıkırtı oluyormu?

İlk bahsettiğim tıkırtı ilk çalışma anında oluyordu. Motoru stop etmek zorunda kalıyordum. Ama sözünü ettiğiniz gibi bir tıkırtı özellikle 2. viteste oluyor. Gaza bastığımda motordan böyle bir ses geliyor. Araç yüke bindikten sonra kesiliyor. Yani tek tık diyebilirim. Ben normal sanıyordum bunu. Sorun olabilir mi yoksa? :cry:

Motor kulağında birşey olabilir mi acaba diye sordum, çünkü başıma benzer bir olay geldi.Siz bir kontrol ettirin isterseniz...

O benim de başta aklıma geldi. Ama öyle bir şey değil. Daha önceki aracım broadwayde kulaklar gitmişti. Ordan biliyorum. Ancak bu biraz farklı. Neyse yardım için teşekkürler...

Geri