marşa basıldığında çıkan ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vespone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vespone

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar hepinize günaydın,

arabam otomatik corsa 1997 GLS 66.000 km

son günlerde anahtarı sokup marşı çalıştırdığımda çok kısa süreli 3-5 saniye bir cızırtı sesi duyuyorum, bu ses nereden kaynaklanır acaba , bir zararını görmedim ama böyle cızırtı sesi neden çıkıyor merak ediyorum..

bir de frenlere bastığımda bilhassa sabahın ilk saatlerinde ıslık sesi duyuyorum, fren tutuşunda bir problem yok ama yine de bu ıslık sesi beni rahatsız ediyor, bu sesinde oluşma sebebi nedir.

nejat

İlk sorunu bilemeyecem ama ikincisi için balata eskimiş, aşınmışsa ses çıkarır derler.

arkadaşlar hepinize günaydın,

arabam otomatik corsa 1997 GLS 66.000 km

son günlerde anahtarı sokup marşı çalıştırdığımda çok kısa süreli 3-5 saniye bir cızırtı sesi duyuyorum, bu ses nereden kaynaklanır acaba , bir zararını görmedim ama böyle cızırtı sesi neden çıkıyor merak ediyorum..

bir de frenlere bastığımda bilhassa sabahın ilk saatlerinde ıslık sesi duyuyorum, fren tutuşunda bir problem yok ama yine de bu ıslık sesi beni rahatsız ediyor, bu sesinde oluşma sebebi nedir.

nejat

cızırtının sebebi kayış hafif sertleşmiş olabilir.

sabah oluyor dediğine göre sonradan kesiliyor o ses. eğer öyleyse muhtemelen nemden ıslanıyor balata disk, sen bastıkça ötüyor, kuruyunca susuyor.

balatalar sert oluncada öter

benim vectrada kaloriferin ön havalandırmasını açan motoru sesi geliyor 3-5 saniye!!
sendede o olabilir....

Vespone'nin dediği cızırtı ilk çalıştırmada benim arabada da oluyor. Net olarak bilen var mı acaba sebebini?

yaw bu cızırtı olayı nedir yolda giderken bile arada sırada çıkarıyo aynı şey kuzenin arabasındada var

arkadaşlar verilen cevaplar için teşekkür ederim

benim de yaptığım araştırmalara göre ( doğru veya yanlışlığına aramızdaki ustalar karar versin ) bu marşa ilk basıştaki cızırtı ( 3 -5 saniye süreli minik bir çıtırtı ) beyindeki bir yanlış okumadan kaynaklanmaktaymış, anahtarın yuvada uzun süre kalışı veya marşa zaten araba çalışıyorken bir kez daha yüklenmekten vs. nedenlerden beyin bunu algılar sonra da bu durum cızırtı biçiminde her marşı yeniden çalıştırdığımızda ortaya çıkarmış....

servislerde beyindeki bu cızırtı 40.ytl ye siliniyormuş.

şimdilik opelimde bu cızırtının bana bir zararı yok sadece her çalıştırışta çok kısa bir süre cızırtıyı işitiyorum o kadar, corsam hemen yine eskisi gibi gürüldeyerek çalışmaya başlıyor, bu ses için servise gitmeli mi gitmemeli mi karar veremiyorum.

nejat

marşa fazla basıyo olabilir misiniz?
motor çalıştıktan sonra marşa basmaya devam edilince öyle bi ses olur

ototmatık arabanın marş sesi ince olur zaten. ama sonradan gelen bı cızırtı varsa bakmaka gerekır hava basan bı motor var sagda o ses yapıyor olabılır

Geri