marş motorundaki sıkıntı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oz_musa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oz_musa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar öncelikle sitede yeni sayılırım her ne kadar sürç-i lisan eylersek affola 2005 astra h kullanıcısıyım (1.6 hb ) aracımda motor soğukken yani genelde sabahları marşa basıyorum araç hemen çalışıyor fakat marş motorundan başka bir ses daha geliyor yani sanki marş basma işlemi devam eder gibi nedir neden olur bilen varsa yada yardımcı olursanız sevinirim saygılar:help:

üstadlar daha iyi bilir ama , ses çokmu yüksek eger marş sesi ğibi değil sadec ugultu tarzında bişeyse, büyük ihtimalle araç yeni çalıştıgı için elektronik kontrol yapıyordur ondan ğeliyordur.

şarj dinamosu olabilirmi?bende şikayetçiydim bilyasını değiştirmişlerdi artık o ses yok,,tabi aynı sesse,,,

muhtemelen marşın volantı çeviren dişlisi geç bırakıyordur.buna benzer benim araçta da mevcut.marşın sökülüp temizlenmesi gerekiyor.benimki sadece soğukta oluyor.sıcak iken sorun yok

dikkat et marş motoru volana takılı kalırsa marş motoru yanabilir

Aynı model aynı motor hacmınde benımde aracım var ve benım aracımda da aynı sorun wardı.. Elektrıkcı arkadasıma gosterdım marş kaçırmıyo ama acayip ses cıkıyodu çalışırken.. Dedi marşda kaçırma yok temizleyip kömürüne bakarız dedi.. Açtı temizledi güzelce ve kömürlerin değişmesi gerek dedi değiştirdik ve sorun kalmadı.. İyi bir Oto elektrikçisine baktır..

bir arkadaşta volant dişlisi geç bırakıyordur filan demişti sanırım sorun bu iyi bi ustaya göstersem iyi olacak yardımlarınız için teşekkürler

Geri