Marş Kömürü ve Arka teker fren hortumu sorunu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Er$in
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Er$in

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar mrb yeni bir Opel Astra 1,4 Gl aldım fakat araç hakkında bir şey bilmiyorum ilk Opelim Satan Arkadaş marş kömürü bitmiş ve arka teker fren hortumu kopuk dedi . Bunların yapımı zormudur yada büyük bir sorunmudur buradaki tamircilere götürdüm ama kömür ellerinde yokmuş hortumu bulmak zormuş vss. vs.. sanki babalarının hayırlarına yapacaklar.. Yardımcı olursanız çok sevinirim ..

Fren hortumu kopuk da bu araç nasıl duruyor ?

pedalı pompalayarak durduruyoruz . yani duracağımız yere gelmeden 20 mt kala pompalamaya başlıyoruz olmadı motor freni

Başınıza iş çıkar ya... o şekilde araba kullanılmaz yaw... sakat hemde çok fazla...

marş dinamosu kömürleri için bir oto elektrikçisine giderseniz yarım saatte hallolur. marş dinamosunu söker kömürleri değiştirir takarlar maliyeti tahminen 40-50 lira gibi olur. yaptırmazsanız marş basmaz ve marş dinamosuna zarar verirsiniz masraf artar.
fren hortumu tehlikeli bir konu eğer fren hortumu gerçekten kopuksa o hortumun ucunu körlemişler ve hidrolik içerisine hava almış. körlemeseler zaten 1-2 frenlemede hidrolik boşalır ve frenler devre dışı kalırdı.
fren hortumu değişimi 10 dk.lık iş.
ikisini de ihmal etme sana toplam maliyeti 100 tl.yi geçmez acilen yaptır.

Fren hortumu kopuksa sistemde yağ kalmaz akar gider. Bence kopuk değilde hava vardır. Yağ tamamlanıp sistemin havası alınd mı tamamdır. Kömürler için netten spariş verin yada Mersinde araştırıp haber verip günübirlik gidip kömürü getirin ve orda taktırın. Bu arada Öğrenciliğim Lefkoşada geçti, bazı yazlarda orda kalmıştım tam 5.5 senem geçti 2001-2006 yıllarında :)

marş dinamosu kömürleri için bir oto elektrikçisine giderseniz yarım saatte hallolur. marş dinamosunu söker kömürleri değiştirir takarlar maliyeti tahminen 40-50 lira gibi olur. yaptırmazsanız marş basmaz ve marş dinamosuna zarar verirsiniz masraf artar.
fren hortumu tehlikeli bir konu eğer fren hortumu gerçekten kopuksa o hortumun ucunu körlemişler ve hidrolik içerisine hava almış. körlemeseler zaten 1-2 frenlemede hidrolik boşalır ve frenler devre dışı kalırdı.
fren hortumu değişimi 10 dk.lık iş.
ikisini de ihmal etme sana toplam maliyeti 100 tl.yi geçmez acilen yaptır.

en sizin kıprısta olduğunuza dikkat etmemişim, oralarda işçilik ve parça fiyatları hakkında bir bilgim yok ama siz ihmal etmeyin.

Evet Maalesef kıbrısdayım burada usta namına hiçbirşey yok dediğiniz gibi verdim aracı tamire bana çıkartılan masraf 550 tl ne yaptın usta dediğimde ise tekeri söktüm hortumu değiştim tekeri taktım yağı tamamladım tekeri cantı temizledim (yağ olmuştu) işte parça parası işçilik toplam 550 versen yeter. Adamlar arabayı havayla temizlemeye çalışmış bir gittim üst tavan sarkmış ne oldu abi buna yavv bizim çırak hava tutmuş (baya baya basınçlı hava tutmuş ) oda çürükmüş zaten hemende sarktı dedi :))

Kıbrısta araç için işçilik, usta sıkıntısı sebebiyle genelde sorunsuz uzakdoğu araçları çoğunluktadır. Benim zamanımda orda ilk defa gödüğüm Isuzu Gemini marka sedan araçlar olmuştu ve Daihatsu Yrv, Gençlerde Toyota Celica ve gene Mazda Demio(aslında Mazda 2) çoğunluktaydı. Bahsi geçen araçlar kaza, bela olmadığı sürece sorunsuz, sıkıntısız, ustasız yıllarca binilecek araçlardır. Aracınızı yaptırıp kullanacaksınız, yapacak birşey yok hayırlısı olsun.

Geri