marş basmıyor araç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haso6718
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sana bi tecrübemi aktarayım.
arada sırada arabayı çalıştırmak için anahtarı çevirdiğimde marşta hiç bir hareket yok. yani marş motoru hiç dönmüyordu. bu durum arada sıırada olduğu için pek umursamıyordum. bi gün yolda kaldım. arabayı vurdurarak çalştırdık. tamirci marş motorunu söktü. elektrikçiye bıraktı. marşın kömürleri bitmiş. bana 80 tl patladı şimdi canavar gibi.
eğer seninde marşta hiç hareket yoksa muhtamelen kömürdür diyorum.

bugün hem motor hem elektirik ustası baktı bulamadı. yarın opel özel servis ustası gelecek bakacak. olmazsa çekiciye yükleyip götürecek. inş. kolay bi sorundur.
beyin ise çok mu kötü

yani inş değildir. düşününce marş motoru birden bitmez gibi geliyor bana. hiç olmazsa enazından bi dönme girişiminde bulunur. eğer beyindense takriben 300 lira gibi bi rakama tamir ediyorlar. ama dediğim gibi inş değildir. yarın usta gelip baktığında sonuçları bizimlede paylaşırsın

eksantirik sensörü ya da krank sensörü değişimi yapacaktım bu hafta belki de o neden olabilir

onlardan olmaz en azından çalışır arıza ışığı yakardı krank yada egzantirik sens. vurdurup çalıştırmayı deneseydin bi kez çok fazla yuklenmeden

onlardan olmaz en azından çalışır arıza ışığı yakardı krank yada egzantirik sens. vurdurup çalıştırmayı deneseydin bi kez çok fazla yuklenmeden

otomatik :) Arkadaşın dediği gibi şalter arızası da olabilir, aklınızda olsun. P de olduğunu çözemiyor olabilir.

evet sorun krank devir sensörüymüş. bugün usta yanında gelirken getirmiş zaten. çok zorlanarak değiştirilen bir parça.
mecburen eksantrik devir sensörünü de değiştirmemiz gerekiyor. şimdi.
onu da yarın değiştirecez.
herkese teşekkürler
araç çalışmıyorsa
1- akü 2- benzin pompası 3- marş motoru 4- bobin 5- krank sensörü

50 lira ustalık verdim. 120 lira da sensöre itedi. ustalığa acımıyorum da. sensör opelgm de 90 lira

50 lira ustalık verdim. 120 lira da sensöre itedi. ustalığa acımıyorum da. sensör opelgm de 90 lira

Adam yanında getirdi, toptancı kazandı, parçayı alıp dükkanında tutan parçacı kazandı, onu alıp getiren usta kazandı. Normal bence.

hepimize geçmiş olsun. Allah kaza bela vermesin önemli olan bu. masraf her araçta çıkabilir.
bbugün eksantirik sensörü de değişti.
120 lira da o parça. 120+120 + 60= 300 liraya mal oldu

Geri