Marş Basmıyor Acil

Vectra_B_2001

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Vectra 2001 dti aracımı dün öğlen satlerinde park ettim. Bugün sabah kontağı çevirdiğimde ise sedece açma sesi gibi bir tık sesi geliyor. Marş basmıyor. Akü sağlam aküya baktım. Motor arıza lambasıda yanmıyor. Üstelik bugüne kadar hiç böyle bir şey yapmamıştı. Tek seferde çalışmıştı hep. Acaba neden olabilir. Kaputu açtığımda sadece radyatör suyunun azaldığını gördüm. 2 parmaktan biraz daha az kalmış. Ama motorda aşırı bir ısınma olmuyordu. Bunla alakası olabilirmi..Yada başka sebebi ne olabilir.. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..Şimdide teşekkürler..

Marş dinamosu.

13-14 yaşında araba...
marş motorunun kömürleri bitme ihtimali çok yüksek..

Aracın çalışma ihtimali varmı, aracı çektirmek mi gerekli. Kontrol edebileceğimiz bir nokta varmı. Birde şimdiye kadar olmadı böyle bir şey. Aniden mi biter bu kömür, ve biterse çat diye kalır mı...

Son düzenleme:
Şahinciler doğancılar iyi bilirler bu sorunu. başka ismi de vardır bu parçanın halk dilinde. Tak diye kalır öyle. En yakın tamiriciye çektirmen gerek aracı.

arabayı vurdurarak çalıştırırsın..
aslında bu kömür bitmesi bende de oldu .. yani tecrübem var ..
bende ilk başlarda kontağı çevirdiğimde hiç bir tepki almıyordum. 2. veya 3. denemelerimde çalıştırabiliyordum.. bi gün 2. 3. hatta 20. denememde bile marş yapmayınca arabayı vurdurarak çalıştırdım... hiç stop etmeden doğruca sanayiye gittim.

arabayı vurdurarak çalıştırırsın..
aslında bu kömür bitmesi bende de oldu .. yani tecrübem var ..
bende ilk başlarda kontağı çevirdiğimde hiç bir tepki almıyordum. 2. veya 3. denemelerimde çalıştırabiliyordum.. bi gün 2. 3. hatta 20. denememde bile marş yapmayınca arabayı vurdurarak çalıştırdım... hiç stop etmeden doğruca sanayiye gittim.

Birde araç otomatik olursa vay anam vay :D direk çekici

Aracı vurdurmak, araca zarar vermez mi... Forumda sakın vurdurmayın diyorlardı...

bi seferden bi şey olmaz..

Geri