Manuel Şanzuman Yağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar daha önce SAE80 şanzuman yağı önermişti bir arkadaş fakat bugün servisteki ufak işimde sorduğumda manuelmi diye soruldu ve manuel şanzumana yağ değişimine gerek olmadığı söylendi Vites geçişlerinde çok nadir zor geçme gibi bir sorun vardı bende güvenerek peki dedim sizce değiştirmelimiyim genede? Bir diğer sorum sağ arka kapı kapı boyunca çizik ve kapının sigorta ile tümden boyanması gerektiğini bölümü boyama ile kurtulmayacağını, alt tarafında olsaydı çizik anlık boya ile olabileceğini söylediler boyatayımmı yoksa pasta ile çıkarmayamı uğraşayım Teşekkürler.

güncell

Benim araç son zamanlarda geri viteste özellikle, iyice takılır oldu. Çok zor geçiyor. Bazen hava soğukken 1. ve 2. viteslerde de yapıyor. Ustama sorduğumda şanzıman yağının değişmesi gerektiğini söyledi. Orijinali SAE 80 galiba. Forumda bir araştırma yapın. İlgili bir konu vardı.

Değiştirilmesine gerek yok diyenlerin nedenlerini bilemiyorum ama bana çok mantıksız geliyor. Yağ sonuçta... Eskir, azalır, şu olur, bu olur. Mantığım belli bir zamandan sonra değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Ki öyle de yapacağım!

aynısını benim ustam diyordu değiştikten sonra kendi bile dedi bu kadar fark edeceğini sanmıyorum diye .araç 60.000 ve üzerindeysa tavsiye ederim .vites geçişleri kaymak gibi oluyor.

yağ değişmesine gerek yok demesi çok saçma bence tabikide gereklidir bir ustanın bunu sölemesi garip geldi bana

Yağ değişiminden sonra şanzumandan uğultu gelebildiğini duymuştum...
Geri vites takılması knusunda ise araba durup bi iki saniye bekleyip takınca sorun olmuyo. Acele takmaya çalışınca ses yapabiliyo...

her yağın belli bir ömrü vardır... bu ömür kullanıma ve yıllanmasına bağlıdır... eğer arabayı alalı 4-5 sene doluysa değiştirin...

manuelse atf konması dogru degıl bence ep 80sae konmalı ben ep90 numara tam sentetık koyuyorum

Peki kapının tümünün boyanması konusunda ne diyorsunz? çekinceliyim aslnda? :S

pasta ile bi dene derim olmadı kapı boyancak artık

Geri