manifold catlamıs

benim dikkatiim çeken başka bişey var manifolt durup dururken neden çatlasınki? bi sefer serviste görmüştüm aşırı ısıdan çatlamıştı ama o ısı bazı contalarınıda yakmış contalardan akan su yağla karışmış silinidr kapadğını pas içinde bırakmış.. motoru tamamen parçalayıp yeniliyorlardı... kısacası manifolttan daha önemli olan nedeni aylar sonra eline almadan motoru iyice bi göster ustana..

sanırım opellerde manifolt çatlaması kronik bir sorun, motorun yıpranmasıyla ilgili birşey olduğunu düşünmüyorum.

bence motorla ilgili bir sorun degil bu catlak olayı sanırım manifoldun son kullanma tarihi gelmiş.söyle bir karsılastırma yapabiliriz ben evimde kömur yakıyorum sobanın bakıracının döküm ızgarasını yılda iki defa yeniliyorum eskiyor egiliyor catlıyor biraz zorlayınca el ile kırabiliyorum.sanırım bu 97 lerin son kullanma tarihi gecmiş.ama ben yinede kaynak olayını yaptırıcam.saygılar.

kaynak sağlıklı olmuyor bizim siena da manifold çatlamıştı kaynak yaptırdık aynı yerden çatladı en iisi değiştirmek

aracım 97gsi 150ytl'ye istanbul aksaraydan almıştım 2 ay önce.....

aracım 97gsi 150ytl'ye istanbul aksaraydan almıştım 2 ay önce.....

sendeki motor sfi deil mi? sfilerin headersları heryerde var zaten hemde ucuz :)

Kaynakta bilhassa pink dokum kaynaginda elektrodun onemi cok fazla arkadaslar piyasada o kadar cok degisik kalitede elektrodlar varki 2 lirayada var tanesi 20 lirayada var tanesi gerisini siz dusunun yeniden catlamasi birazda kullanilan elektroda bagli..
Barboros Serin..

Geri