MAF Sensörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lapsetur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lapsetur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugün MAF sensörünü söktüm temizlemek için.
Söktüğümde üstünde içi portakal renkli direnç gibi bir parça vardı. Bu parça sanki ordan 2 ye ayrılmış gibi.
Acaba bunun orjinal halimi böyle yosa gerçekten çatlamışmı.

Ekli dosyalar

• SNC00034.webp
    SNC00034.webp
    47 KB · Görüntüleme: 74
orijinali öyle

Sanırım MAF Sensörünü bozdum temizleyeyim derken.

Temizleme yaptıkdan sonra parçayı yerine taktım arabayı çalıştırdım ve araba gaz yememeye başladı stop eder oldu ve arıza ışığı yandı. "P0100" hatası verdi arkasındada Eksoz emisyon lambası yandı :(

Araba daha önce P0170 hatası veriyordu. İnşallah doğru parçayı bozmuşumdur

Son düzenleme:
temizlerken ne kullandınız? diyota elle temas ettinizmi veya balata spreyi tarzı petrol bazlı malzemeleri eritebilen bir kimyasal kullandınızmı?

temizlerken ne kullandınız? diyota elle temas ettinizmi veya balata spreyi tarzı petrol bazlı malzemeleri eritebilen bir kimyasal kullandınızmı?

selam arkadaşım. bu sensör nasıl sökülüyor? temizlenmesinin ve temizlenmemesinin faydaları ne? ne kadar sıklıkla temizlenmeli? temizlenmesi gerektiğini nasıl anlarız?

selam arkadaşım. bu sensör nasıl sökülüyor? temizlenmesinin ve temizlenmemesinin faydaları ne? ne kadar sıklıkla temizlenmeli? temizlenmesi gerektiğini nasıl anlarız?

temizlenmez normalde. bozulunca yenisi alınır. ama bizimki gibi üretimden kalkmış ve sıfırı çok çok zor bulunan sensorlerde son çare olarak kesinlikle elle temas etmeden önce wd40 sıkıp bir süre bekledikten sonra balata spreyini hızlıca yağı ve kiri akıtıcak şekilde kısa bir basışla kullanarak temizleyebilirsiniz.

ama modern araçların birçoğunda (özellikle vw) maf sensorun içindeki termik film bu malzemelerle etkileşime girdiğinde eriyip bozuluyor.

özetle temizlememek daha doğru.

sökmek içinse filtre kutusunun üst kapağını çıkartıp en yakındaki fişli boru şeklinde sensoru sökerek olur bazı modellerde ise map sensoru gibi boru üzerine vidalıdır.

Kolonya kullandım :mad:ayrıca diyot'u ölçü aletiyle ölçtürdüm bunlarda sensörün işini bitirdi.

Kısaca yapılmaması gereken herşeyi yaptım sanırım

Geri