hatalı şerit dğiştirme kavşaklarda manevra ve sinyalizasyon kurallarına uymama davranışından ötürü siz suçlu duruyorsunuz ancak carpışma hızı ve mesafesi de göz önünde bulundurulduğunda işler değişbilir şöyle ki siz sağ sinyal verip şerit değiştirme isteğinizi belirttikten sonra uyanık davranmaya çalışan sağ şerit sürücüsü yol vermek yerine sıkıştırma amacı ile gaza asılarak uygun takip mesafesi ve gerekli hız limitini aşmışsa asıl suçlu o olmuş demektir... kamera ile tespit edilmediği sürece siz suçlusunu çün ki şerit değişimi ve manevra yapan sizsiniz... arkadan çarpan her durumda suçludur diyorsunuz ama ben birden önünüze kırsam siz de duracak yeterli mesafeye sahip olmasanız kim suçlu olur bir düşünün... trafik uzlaşma mekanıdır kapışma değil...kaza nasıl önlenirse önlensin önlenmelidir...ben davranışınızı desteklemiyorum. n olursa olsun arkadan carpan her zaman sucludur. böyle adamlara prim vermemek lazım nie para verdinizki bide üstüne en azından gecmiş olsun diyip yollasaydınız verilen 20 liraya acıdım.