maaleseff kaza yaptım :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan labz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: maaleseff kaza yaptım :(

Tekrar çok geçmiş olsun. Arabalarımızı böyle sökülmüş görmek üzücü oluyor, Allah beterinden saklasın.

GNSpower link' Alıntı:
Tekrar çok geçmiş olsun. Arabalarımızı böyle sökülmüş görmek üzücü oluyor, Allah beterinden saklasın.

aynen öyle oluyor.servise gittim kendi aracımı tanıyamadım.evin önünde dururken bile merak edip ara sıra baktığım aracımı öyle görmek üzücü neyse olacağı varmış demekten başka yapacak birşey yok allah kimseye yaşatmasın

Sanki o güzelim astra gitmiş sıradan bir araba gelmiş:( Hemen taksınlar söleyin böyle durmasın bu araç

Çok geçmiş olsun öncelikle. Farla ilgili bir küçük uyarım olsun. Bende benzer bir kaza yapmıştım. Benim de sol ön farım değişmişti, aynı sizinki gibi afl+ idi. Daha doğrusu far ve far beyni ikisi birden değişmişti. Değiştiren de opel reis, ankara. Neyse baktım ettim sorun yok. Aracı aldım, birine bir selektör yaptıktan sonra SAĞ far kısa hüzme hatası verdi. Hemen geri götürdüm. Bu ne iş. Sol değişti sağ hata veriyo. Hiç mi kontrol etmediniz diye? Sisteme soktular herhangi bir yazılımsal hata tespiti yapamadılar. Söküp bakmamız lazım dediler. Tabi deli oldum. Daha aracı teslim alalı yarım saat olmuş, aracı geri söküp bakacaz diyo. Madem sorun vardı niye önceden bakmadınız a akıllılar (kazadan dolayı sol çamurluk ve tampon değişmişti zaten). Söküp bakmışlar sağ far beynini garanti kapsamında değiştirmişler.

Ya garanti kapsamında değişmeseydi? Araç kaskodan tamir edildi diye bana teslim ettiler. Araçta hala arıza var. Gidip 500tl far beyni için para istiyeceklerdi (beyin 500, afl ise 1400tl civarındaydı). Siz siz olun, farlarınızı şöyle kısası uzunu, selektörü sinyali kontrol etmeden sakın teslim almayın. Hatta test edebiliyosanız otomatik far yakmaya falan da bakın bir şekilde. Benim ağzım sütten yandı, siz yoğurdu üfleyerek yiyin.

Tekrar çok geçmiş olsun.

flyer link' Alıntı:
Çok geçmiş olsun öncelikle. Farla ilgili bir küçük uyarım olsun. Bende benzer bir kaza yapmıştım. Benim de sol ön farım değişmişti, aynı sizinki gibi afl+ idi. Daha doğrusu far ve far beyni ikisi birden değişmişti. Değiştiren de opel hedef, ankara. Neyse baktım ettim sorun yok. Aracı aldım, birine bir selektör yaptıktan sonra SAĞ far kısa hüzme hatası verdi. Hemen geri götürdüm. Bu ne iş. Sol değişti sağ hata veriyo. Hiç mi kontrol etmediniz diye? Sisteme soktular herhangi bir yazılımsal hata tespiti yapamadılar. Söküp bakmamız lazım dediler. Tabi deli oldum. Daha aracı teslim alalı yarım saat olmuş, aracı geri söküp bakacaz diyo. Madem sorun vardı niye önceden bakmadınız a akıllılar (kazadan dolayı sol çamurluk ve tampon değişmişti zaten). Söküp bakmışlar sağ far beynini garanti kapsamında değiştirmişler.

Ya garanti kapsamında değişmeseydi? Araç kaskodan tamir edildi diye bana teslim ettiler. Araçta hala arıza var. Gidip 500tl far beyni için para istiyeceklerdi (beyin 500, afl ise 1400tl civarındaydı). Siz siz olun, farlarınızı şöyle kısası uzunu, selektörü sinyali kontrol etmeden sakın teslim almayın. Hatta test edebiliyosanız otomatik far yakmaya falan da bakın bir şekilde. Benim ağzım sütten yandı, siz yoğurdu üfleyerek yiyin.

Tekrar çok geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim uyarılarınızı kesinlikle dikkate alacağım.umarım bende öyle birşey yaşamam bekliyecez artık...ama benim anlamadığım sizin sol far değiştikten sonra nasıl sağ far beyni yanmış anlayamadım.

çok teşekkür ederim uyarılarınızı kesinlikle dikkate alacağım.umarım bende öyle birşey yaşamam bekliyecez artık...ama benim anlamadığım sizin sol far değiştikten sonra nasıl sağ far beyni yanmış anlayamadım.
[/quote]

İşte benim anlayamadığım şey de o. Araçta hiç bir sorun yoktu. Araba otoparkta park halindeyken gelip biri çarpmıştı. Yani hiç bir şekilde para ödemeden tamamen kaskodan karşılanacaktı. Düşünün sol ön far tamamen kırık halde aracı servise sürerek götürdüm. O sırada bile araçtan herhangi bir uyarı gelmemişti. Bi ampül değişince hata veren araba, kırık fara ses etmedi ya o da ayrı bi olay :D. Kendileri kontrol ettiler, değişecek parçaları kendileri belirlediler. Herhangi bir şekilde yok pahalıya gelir o olmasınlık bir durum bile yoktu. Çarpma sırasında bir hata mı meydana geldi de onlar farketmedi, yoksa onlar değişim yaparken mi bir şeyleri yanlış yaptılar hiç bir fikrim yok. Beyinde yanmalık bir durum yoktu aslında, farlar çalışıyodu. Sadece uyarı veriyodu. Araçtaki hataları silmemişlerdir ordan kalmıştır uyarı diye tahmin etmiştim açıkcası. Ama değilmiş işte. Belki de gerçekten hata vereceği tutmuştur herşeyden bağımsız. Benim kızdığım, tamam diye aracı bana teslim etmeleriydi. 2 hafta falan beklemiştim, bi de siyah cam filmi yaptırmıştım madem girdik bi kere servise diye. "Ahanda arabamı aldım, filmler de çok iyi olmuş be" derken kendi kendime, arabayı geri götürünce servise çok kötü hayal kırıklığı oldu. Tabi elektronik parça sonuçta, bir ürün diğerini tutmaz. Belki adamların da suçu yoktur ama kızdım işte yine de.

Cok gecmis olsun kardesim herkesin basina gelebilecek seyler kardesim uzulme yapilinca yeni gibi oluyor birkac hafta sonra da unutuyorsun.

flyer link' Alıntı:

İşte benim anlayamadığım şey de o. Araçta hiç bir sorun yoktu. Araba otoparkta park halindeyken gelip biri çarpmıştı. Yani hiç bir şekilde para ödemeden tamamen kaskodan karşılanacaktı. Düşünün sol ön far tamamen kırık halde aracı servise sürerek götürdüm. O sırada bile araçtan herhangi bir uyarı gelmemişti. Bi ampül değişince hata veren araba, kırık fara ses etmedi ya o da ayrı bi olay :D. Kendileri kontrol ettiler, değişecek parçaları kendileri belirlediler. Herhangi bir şekilde yok pahalıya gelir o olmasınlık bir durum bile yoktu. Çarpma sırasında bir hata mı meydana geldi de onlar farketmedi, yoksa onlar değişim yaparken mi bir şeyleri yanlış yaptılar hiç bir fikrim yok. Beyinde yanmalık bir durum yoktu aslında, farlar çalışıyodu. Sadece uyarı veriyodu. Araçtaki hataları silmemişlerdir ordan kalmıştır uyarı diye tahmin etmiştim açıkcası. Ama değilmiş işte. Belki de gerçekten hata vereceği tutmuştur herşeyden bağımsız. Benim kızdığım, tamam diye aracı bana teslim etmeleriydi. 2 hafta falan beklemiştim, bi de siyah cam filmi yaptırmıştım madem girdik bi kere servise diye. "Ahanda arabamı aldım, filmler de çok iyi olmuş be" derken kendi kendime, arabayı geri götürünce servise çok kötü hayal kırıklığı oldu. Tabi elektronik parça sonuçta, bir ürün diğerini tutmaz. Belki adamların da suçu yoktur ama kızdım işte yine de.
teşekkürler aracım hazır olunca serviste defalarca selektör sinyal ve sis farlarını açıp kapatacağım :)

Vanery link' Alıntı:
Cok gecmis olsun kardesim herkesin basina gelebilecek seyler kardesim uzulme yapilinca yeni gibi oluyor birkac hafta sonra da unutuyorsun.

çok teşekkür ederim umarım öyle olur. bi yapılsaydı... astrama bi kavuşsaydım :)

labz link' Alıntı:
çok teşekkür ederim umarım öyle olur. bi yapılsaydı... astrama bi kavuşsaydım :)

Bende 13 gün beklemiştim yapılsın diye, hasarı unutacağıma az daha arabayı unutuyordum. ((:

Geri