lütfen yardım.gösterge problemi

gevezex05

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese slmlar.2001 2.0 16v vectra b aracımda hız göstergesi çalışmıyor.aynı zaman da km sayacıda çalışmıyor.nadiren çalışıyor oda düzenli degil raks ediyor ibre.kontagı açınca herhangibir titreme olmuyor.diger tüm göstergeler devir,hararet,yakıt göstergeleri çalışıyor.herhangi bir uyarı ışığı yanmıyor.siğortalarda sorun yok.çalışmayan herhangi bir aksamı yok.Bandırmada yaşıyorum ve burda elektrikçiye gösterdim sorunu bulamadılar.abs soketinden olabilir dediler kontrol ettiler sorun yokmuş.bursa veya balıkesirde gösterge tamiri yapan bir yer biliyormusnuz.

Herkese slmlar.2001 2.0 16v vectra b aracımda hız göstergesi çalışmıyor.aynı zaman da km sayacıda çalışmıyor.nadiren çalışıyor oda düzenli degil raks ediyor ibre.kontagı açınca herhangibir titreme olmuyor.diger tüm göstergeler devir,hararet,yakıt göstergeleri çalışıyor.herhangi bir uyarı ışığı yanmıyor.siğortalarda sorun yok.çalışmayan herhangi bir aksamı yok.Bandırmada yaşıyorum ve burda elektrikçiye gösterdim sorunu bulamadılar.abs soketinden olabilir dediler kontrol ettiler sorun yokmuş.bursa veya balıkesirde gösterge tamiri yapan bir yer biliyormusnuz.

aynı sorun bir kaç yıldır bende de var. arada sırada devir ve hız göstergeleri çalışmaz olur. sonradan kendiliğnden düzelir.
geçen haftalarda yine aynısı oldu. bi kaç tamirciye gösterdim 100 ile 150 arası fiyat çıkarıyorlar.
tepem attı göstergeyi komple söktüm dağıttım.
motorlar sağlam hiç bir sorunu yok. fakat motorların bağlı olduğu toplamda 3 tane küçük dişli gurubu var. onlarında dişleri sağlam sorun yok gibi duruyordu.
neyse tamirciye gittim. göstergeyi söktüğümü söylemeden aracın arızasını tarif ettim. fiyat verdi ve adamın ağzından laf almaya çalştım ne değişcek ne yapcan gibisinden, kimisi komple motor değişcek kimisi, dişli değişcek, kimisi de gösterge beyinini değicez diyo. yani kısaca herbiri hedef şaşırtıyo.
bi tanesinden dişli takımını sat dedim. adamın tavrı birden değişti arkasını dönüp - bilader öğle tek elden parça var ama satmam, aracı getircen yapcaz dedi. kısacası illaki 100 tl alcaklar.
inat ettim. bu parayı vermemk için, çıkmacılardan çıkma gösterge alıp dişli gurubunu değiştircektim. fakat çıkmacılar daha insafsız çıktı adamlar 300-400 fiyat ççekyolar.
yurt dşndan baktım çıkma gösterge 12 dolar kargo 18 dolar toplamda 30 dolar tutuyo. bu arada arabanın kstergesi komple sökülük araba 1 hafta evde yattı bu işden iyice sıkıldım ve sonunda 100 tl 1 yıl garantili yapan bir yere götürdüm. adam yaptı. şu anda çalşyor.
adama ne yaptığını sordum oda söylemedi....
bence bu sorun %100 dişli takımı ile alakalı. ve tamiri ise ya dişli değiştiriliyor ya da dişlilerin bir tanesi yaylı o yayla ilgili basıt bir tamir var.

neyse lafı fazla uzattım. bana göre bu işin hakkı 50 tl dir... aramızda bu işin tamircisi varsa lütfen bi açıklasın herkes bilsin.. :D ama yapmasın....

senin sorununa gelince hemşerim. (bende manyaslıyım) büyük ihtimal bu bahsigeçen dişli gurubu. arabanın hiç başka yerini kurcalatma derim. direk bi gösterge tamircisi bul ona göster.

Son düzenleme:
şanzımanın üzerinde bi müşür var .arıza oradan kaynaklı da olabilir . göstergeleri sökmeden ilk önce ona bakmak lazım derim ben ....arıza orda ise kolay ve daha ucuza hallolabilir ...

Km numaratörü ve hız göstergesi birbirinden bağımsız öncelikle bunu belirteyim yani araç hızı gösterirken kac km gittiğinizi gösteren numaratör devresi çalışmayabilir bu ıkı sıstem bagımsız calısıyor..
Şimdi soruna gelelım hız gosteren ıbrede sorun varsa sorun elektronık kadranın arkasında kı elektronık kartın voltmetre ile ölçülmesi gerek arac yurudugu anda bır sensor yardımıyla dıfransıyel devrı sayılarak kadrana ıletılıyor hızı gosterıyor sıstem bu sekılde ara sıra calısmama konusu kadranın arkasındakı ana sokette temassızlık veya km gostergesınde temassızlık oldugunu dusunduruyor daha olmadı dıfransıyeldekı sensorde gevseklık olabılır....

Km numaratorude hızdan bagımsız olarak ona gelen elektrıkle calısıyor 5-12.5 volt arası bır akımla bobın ve mıknatıs yardımıyla numarator dişlilerini cevırıyor ıkı ayrı dıslı sıstemı var bırı elle sıfırlayabıldıgımız dıslı grubu dıgerı buyuk km dıslı grubu hepsının devrı bırbırıne ayarlı dızılmıs yanı bır oncekı 9 sayısını gosterırken bır sonrakını 0 sayısına tasıyacak sekılde dızılmıs ınce bır sanat ozet olarak 100 TL verılerek onarımını ustaya bırakın derım ınanın bu sıstemı onarmak zor bır iş ayrıca bozdugunuz anda cıkma kadranı komple almak zorunda kalırsınız...

Son düzenleme:
yorumlar için teşekkürler.kendim yapmayı düşünmüyorum.yapamamda zaten.servis 1250 tl fiyat söyledi.komple değiştiriyorlarmış.bende tamir yönüne gittim balıkesirde yaptırdım fakat 2 ay dayandı.gene aynı kişiye gitmeyi düşünüyorum.sorunun cevabını öğrenirsem sizlerlede paylaşırım.

İkisi birden gidiyor ve abs de devreden çıkıyorsa, fazla şarjdan olabilir.

abs beynı arızalı olabılır bı baktır

km sayacı çalışmıyor ise abs beyni arızalı her zaman yaptığımız arıza

Bugün balıkkesirde gösterge tamiriyapan bir yer buldum..gösterge panelinin arızalı olduğunu ve bilgisayarla girdiklerinden göstergeyi pc görmedi.tech 2 ile de herhangi bir arıza bulamadılar.göstergeyi dagıtıp içerisinde bulunan işlemciyi değiştirmişler.birde beyinle iletişimini sağlayan chip gibi bişey varmış onu değiştirmişler.şu anda çalışıyor inşallah sorun cıkarmaz.bu da olmaz ise son çare çıkma bir gösterge alıp takacaz.

Bugün balıkkesirde gösterge tamiriyapan bir yer buldum..gösterge panelinin arızalı olduğunu ve bilgisayarla girdiklerinden göstergeyi pc görmedi.tech 2 ile de herhangi bir arıza bulamadılar.göstergeyi dagıtıp içerisinde bulunan işlemciyi değiştirmişler.birde beyinle iletişimini sağlayan chip gibi bişey varmış onu değiştirmişler.şu anda çalışıyor inşallah sorun cıkarmaz.bu da olmaz ise son çare çıkma bir gösterge alıp takacaz.

hadi geçmiş olsun..
kaç para tuttu bu işlemler?

Geri