• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

LÜTFEN YARDIM! Frenlerin Hava Sürekli Hava Yapması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DeKU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DeKU

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Slm arkadaşlar, teknik bi sorum olacak size
yeni aldığım astramı p.tesi servise götürdüm balans, buji vs. gibi rutin işler için. bide frenlerin bittiğini düşünerek frenlere bakılmasını istedim. çünkü fren pedalı arkada kavrıyordu. P.tesi akşamı aracı aldığımda frenler gayet iyidi kavrama öndeydi yalnız 2-3 km gittikten sonra frenlerin yavaş yavaş tutmadığını gördüm direk döndüm tekrar gittim servise hava yapmış dediler sonra havasını alıp eve koyuldum neden böyle oldu diyince de sol tarafın frenini iptal etmişler sen arabayı getirdiğinde arabanın sağ tarafında ki fren tutuyordu dediler bana, arkada kavramada o yüzdenmiş, el frenide eskisi kadar kalkmıyor. ertesi sabah kalkıp işe giderken frenler yine tutmuyordu. tekrar servise bu seferde fren merkezi hava yapıyor dediler ve değiştirildi 75 TL masrafla. ama gel gelelim sorun çözüldü mü? HAYIR. Az önce arabayı tekrar servise bıraktım. bu sefer komple bakılcak dediler. şimdi ne çıkacak hiç bilmiyorum. sorun nedir anlamadım gerçekten ?
görüş ve önerileriniz için şimdiden tşkler.(biraz uzun oldu ama
smile.gif

D. Kubilay Ulusoy / Astra F 1.6 16V GLS Oto. '97

Kardesim, sen iyi bir ustaya göster..bunlar isi bilmiyor eger yagini degistirmis havasinida almis olsa ondefa hava yapmaz. yok acikta kalmis fren yagi yani havadan nemini almis bayat yag koyuyorlarsa iyi bunlar bayagi iyi usta derim ;) hihihi..Hem ön solu ibtal ettiler derken? pek anliyamadim..

1 kez sorununu halledemedilerse 2 . kez aynı servise gitme derim.

fren ana merkezinin içinde aşınmalar varmış. o yüzden değiştirilecekmiş, fren ana merkezi 220 + hidrolik + işçilik toplam 300 TL.

Geri