Bir kere bizim toplumda ön yargı hat safhada, ve buna kısa vadede yapacak bişey yok

Opel muhendisleri c kasa corsalara 1.0 motor koyup 4 kişi ile kullanılacak şekilde tasarlamışlar.Herhalde gidermi, bu motor bu kasayı kaldırırmı , aşırı benzin mi tüketir diye hesap edilmiştir.Bugun italya/fransa gibi avrupa ülkelerine bakarsanız 1.0 uno lar, corsalar,clio lar , yine ufacık 107 ler c1 ler dolu, artık eğilim küçük motorlu,az yakan az yer kaplayan az masraflı sehiriçi araçları yönünde
Genelde gördüğüm halkımız küçük motorlu araçalra bisiklet muamelesi yapar, ben alıştım.Benim kendi aracım corsa 1.2,80 hp motoru gayet yeterli, ışıklarda da eğer gaza gelirsem çok sağlam kalkıyor, 190 km ye de çıkıyor,yol tutuşu da mükemmel,motor seside.Ancak ben ekonomi agırlıkta kullandığım için 90-100 km bandında(5. vites -3000 devir) düzeninde kullanıyorum,
yeterince ekonomik.Benzinli araca göre makul tüketimi var, küçük boyutlu bir araç, hem kaliteli hemde bakımları ve kasko tutarlı makul seviye
Ancak 1.2 corsadan yüksek performans bekliyorsanız (beklentilerinizle alakalı olarak) sizi çok tatmin etmeyebilir.Beygir gücü ve tork değerleri ortada.İç hacmi ortlama büyüklükte,özellikle çocuklu bir aile iseniz bagaj size yetmiyor. Ama 2 kişilik kullanıcılar için bence yeterli iç hacmi ve bagajı mevcut.